avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrerupere in CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrerupere in CM

Am si eu o nelamurire:din martie pana luna trecuta am lucrat la o firma.La sfarsitul lunii trecute mi-am dat demisia ,iar incepand de sapt. aceasta m-am angajat la o alta firma.Deci am intrerupere exact o luna.M-ar interesa cum pot sa procedez ,dak pot sa-mi platesc retroactiv la casa de pensii eventual,pt a nu mai fi aceasta pauza fara cotizare.M-ar interesa acest aspect pentru cele 12 luni de cotizare anterioare nasterii!!!Cum pot proceda?exista vre-o solutie???
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 12:31, 29 Iulie 2009
Nu se pot plati taxele retroactiv.
Dar daca contractul unde m-am angajat acum nu este inca inregistrat la itm pot sa platesc eu pt luna 27 iunie-27 iulie pe undeva?
Pentru a putea plati cotizatiile la stat trebuia sa va faceti contract de asigurat. Acum este tarziu, nu mai puteti face contract sa platiti din urma.Nu are importanta daca actualul contract de munca este sau nu inregistrat la itm.
Brandy_b:

Intreruperea din 27.06 la 27.07 nu va va afecta plata indemnizatiei CIC, avand in vedre ca si fractiunile de luna sunt luate in calcul cf, Normelor de palicare a OUG 148:

(3) În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, considerate, în înţelesul ordonanţei de urgenţă, lună întreagă.
(4) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la alin. (7).
(5) Prin excepţie, se acceptă ca o singură dată fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (4).

Astfel luna iuni se incdreaza la alin (4), iar luna aiulie se incadreaza la alin (5).

Doamna, ca sa fiti sigura ca nu sunt probleme, daca nu este inca inregistrat CIM la al doilea angajator, discutati cu acesta sa va angajeze cu data de 10.07.2009, si ii platiti dvs diferenta de impozite si taxe pentru perioada 10.07.2009-27.07.2009. Asa, veti beneficia de CIC fara probleme. Insa grabiti-va, ca la ITM se pot inregistra contractele de munca incheiate pe data de 10.07.2009 pana pe data de 30.07.2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitatea in munca in cazul unei sarcini ioan-s ioan-s Buna ziua! Am nevoie de cateva raspunsuri legate de continuitatea in munca in eventualitatea unei sarcini,pe viitor.Am fost angajata la ultimul patron ... (vezi toată discuția)
Concediu pt crestere si ingrijire copil Carmen Curelea Carmen Curelea Va prezint un caz : Salariatul are cim pe perioada determinata 01.01.2004-31.12.2006. intra in CIC in mai 2006 pa in 15.07.2007 pt. primul copil (atunci ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru indemnizatie crestere copil timofteandreius timofteandreius Buna seara. Sotia mea si-a schimbat serviciul cu precizarea ca la firma de la care a plecat contractul de munca a incetat la 01.09.2017(vineri) cu acordul ... (vezi toată discuția)