avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Garantie apartament nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Garantie apartament nou

Buna ziua,
Am cumparat un apartament direct de la constructor in luna martie 2014, intr-un bloc construit in anul 2009. Acum sub acel bloc este sparta o conducta si trebuie efectuate reparatiile.Mentionez ca apartamentul este nou si nu au fost vandute toate apartamentele si nu este infintata asociatie de locatari. Ce garantie am eu si cine ar trebui sa plateasca reparatiile si pierderile de apa?
Daca poate cineva sa ne ajute si cu un sfat ar fi minunat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:58, 7 Ianuarie 2015
Teoretic ,constructorul este obligat sa asigure reparatia instalatiei parte comuna
Contractul de furnizare utilitati este incheiat intre furnizor utilitati si constructor ?
@ynocentta, in primul rand multumesc pentru raspuns.
Da contractul de apa este intre constuctor si furnizorul de utilitati. Nu stiu cat timp raspunde el de lucrari.
Multumesc si o seara frumoasa !
Daca furnizorul de utilitati are incheiat contractul de furnizare apa direct cu constructorul,
defectiunea fiind in partea comuna a edificiului care apartine constructorului,daca nu exista infiintata asociatie de proprietari,reparatiile la instalatia parte comuna le suporta constructorul iar pentru eventuale alte prejudicii/daune,fie va intelegeti amiabil cu acesta,fie va adresati instantei de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa sparta si consumul facturat de distribuitorul local asociatiei alcibiade alcibiade Buna ziua, Locuiesc in cadrul unei asociatii unde s-a spart conducta de apa la subsolul blocului , din cauze necunoscute . Este corect ca distribuitorul sa ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune ale blocului odille odille buna seara, in blocul in care stau sa spart teava de apa calda din perete chiar in dreptul meu eu am facut toate reparatiile necesare iar acuma ... (vezi toată discuția)