Am un copil din prima casatorie si sunt data in judecata pentru marirea pensiei alimentare , tin sa mentionez nu ma pricep si sunt total pe dinafara in tot ce tine de procese sau tribunale ,avocati , in momentul de fata eu trebuie sa fac intampinare pentru ca eu sunt recasatorita si am 3 copiii minori 4 respectiv 2 ani ,intrebarile mele sunt , pot fece intampinarea la Tribunalul sectorului 2 , unde este Tribunalul sectorului 2 si care sunt costurile pentru aceasta intampinare .Rog din suflet raspuns repet nu cunosc procedurile si nici nu stiu sincer unde sa apelez
Daca ati primit adresa prin care vi se pune in vedere sa formulati intampinare, aveti acolo datele. In aceasta arătați care sunt apararile Dvs in acest proces si daca aveti excepții de invocat. Cu privire la onorariu, fiecare il stabilește in functie de multe aspecte.
Întâmpinarea
Art. 205 NCPC
Scopul şi cuprinsul întâmpinării
(1) Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul se apără, în fapt şi în drept, faţă de cererea de chemare în judecată.
(2) Întâmpinarea va cuprinde:
a) numele şi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa pârâtului ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul, precum şi, după caz, codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului ori de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, dacă reclamantul nu le-a menţionat în cererea de chemare în judecată. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile în mod corespunzător. Dacă pârâtul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;
b) excepţiile procesuale pe care pârâtul le invocă faţă de cererea reclamantului;
c) răspunsul la toate pretenţiile şi motivele de fapt şi de drept ale cererii;
d) dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere, dispoziţiile art. 194 lit. e) fiind aplicabile în mod corespunzător;
e) semnătura.
am luat legatura cu un avocat care a spus ca nu mai pot face doar intampinarea si ca trebuie sa angajez un avocat care sa se ocupe de tot ce inseamna acest proces si am intrebat cat ma costa a spus ca undeva in jur de 1000 de ron , ceia ce nu imi permit avand un salariu de 830ron si 3 copiii mici , este adevarat ?
Nu stim daca este adevarat, probabil este adevarat ca avocatul cu care ati vorbit a vazut citatia, noi nu.
Ati primit o citatie si aveati un termen in care puteati sa depuneti o intampinare (in care sa explicati ce doriti si sa specificati ca mai aveti 3 copii in intretinere). Daca termenul respectiv a trecut atunci nu mai puteti sa depuneti intampinare.
E posibil sa gasiti si un avocat dispus sa va reprezinte pentru mai putin ... fiecare avocat are tarifele lui.
Intervenient fortat
getic
In urma contestatiei unui pv de contraventie, am fost citat de instanta ca intervenient fortat. Am termen de 25 de zile sa depun intampinare. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)