avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit pfa

buna ziua,
am un pfa si depun decl 220 la norma de venit mai depun la sfarsit de an decl 200, sau se impoziteaza doar norma de venit indiferent de cate incasari am pe parcursul anului
mai sunt si angajat la stat unde m-i se opresc contributiile la sanatate, este normal sa mai platesc odata si la pfa aceste contibutii?
multumesc mult ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:23, 7 Ianuarie 2015
Nu se mai depune D200 daca ati optat la inceput de an sa fiti impozitat pe norma de venit. Asta pentru ca indiferent daca in timpul anului ati incasat mai mult sau mai puti decat acea norma de venit, tot acelasi impozit pe venit veti plati.
Pentru pfa veti plati obligatoriu contributia la sanatate. Doar pentru contributia la pensie pe pfa veti fi scutit pentru ca aveti acel contract de munca valabil in alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)
Declaratia 201 DianaGherea DianaGherea Buna ziua. Am un PFA CAEN 6201 (realizarea software la comanda). Am lucrat doar cu clienti din strainatate si tot ce am incasat, am incasat prin contul ... (vezi toată discuția)