avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... foaia de prezenta - nereguli
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

foaia de prezenta - nereguli

Societatea unde imi desfasor activitatea a avut un control de al ITM, in urma caruia s-au instituit niste masuri de urmat. Una dintre aceste masuri este refacerea foilor colective de prezenta pentru luna precedenta, astfel incat acestea sa corespunda cu programul de lucru afisat.
Programul de lucru afisat este de la 9 la 18 de luni pana vineri iar sambata de la 9 la 13. Pe foaia colectiva de prezenta sunt pontate doar cate 8 ore pe zi pentru fiecare angajat.
Directorul societatii nu doreste pontarea orelor lucrate suplimentar sau in zilele nelucratoare...
In privinta orelor lucrate in plus in timpul saptamanii ar fi in regula daca in Regulamentul de Ordine interioara am scrie ca o ora pe zi din cele noua este pauza de masa, iar atunci s-ar ponta numai 8 ore zilnic.
Cu cele 4 ore lucrate insa sambata este o problema, pentru ca acestea ar trebui sa fie ori platite dublu ori sa se acorde o alta zi libera platita.
Fiind 8 fete pe 4 puncte de lucru, s-ar putea face ca prin rotatie fiecare sa lucreze 2 sambete pe luna iar cele doua zile de luni urmatoare sa le aiba libere. Insa daca pontam sambetele cu 4 ore, si nu pontam zilele de luni, nu ne mai iese numarul de 160 de ore pe luna.
Are cineva idee cum ar putea fi remediata situatia?
Cel mai recent răspuns: Nickyta , utilizator 18:42, 11 Octombrie 2010
Buna ziua,

Lucrez la o firma si programul este de la ora 8:00 la 16:30, 8 ore platite si 30 minute de pauza. Inainte aveam "condica de prezenta" pe care o semnam atat la venire cat si plecare in prezenta sefului de departament, de ceva timp s-a implementat un soft si validam cardul atat la venire cat si la plecare si pe baza inregistrarilor suntem pontati. Intrebarea mea este: daca am inregistrate / validate doar 8 ore de lucru in loc de 8h si 30' asa cum este programul cu tot cu pauza de masa (sa presupunem ca am intarziat 20-30 minute) este normal ca in acea zi sa fiu platita doar 7 h si 30 min, pe motiv ca nu am pontat la ora 8 ci la ora 8:20 sau 8:30 pana la 16:30? Si la sfarsit de luna sa se adune toate minutele (daca ai pontat peste ora 8:00) si sa fie scazute ore? La urma urmei pauza de masa nu este platita deci de ce sa o scada?! Nu cred ca este corect daca am 8 ore validate sa fie scazuta pauza de masa si inca 30 minute ca asa "rotunjeste" soft-ul respectiv. Mentionez ca eu nu mi-am luat pauza de masa la cantina societatii sau la birou, se poate verifica acest lucru, peste tot pontam cu un card personalizat. Am uitat sa specific: pe timpul vacantei de vara (timp de 3 luni) ajungeam foarte devreme la serviciu, cu circa 20-30 minute inainte de inceperea programului, dar atunci nu "aduna si nici nu rotunjea soft-ul" ca deh...erau minute in plus nu in minus....

In speranta ca ma veti ajuta cu raspunsuri, va multumesc din suflet!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare platite simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Sunt noua in domeniu si am nevoie de putin ajutor va rog frumos. 1. In cazul orelor suplimentare ( ma refer la cele legale 48 ore/saptamana), in ... (vezi toată discuția)
Ce drept de plata mi se cuvine la orele suplimentare raport salariu brut-program de lucru,orele 7°° - 20 °° nameno nameno Am lucrat In cadrul unei soc. de constructii cu,contract de munca din prima zi de angajare de la data 10.06.2014-04.07.2014 .Contractul a fost Incheiat pe ... (vezi toată discuția)
Angajare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua.Incerc de ceva vreme sa ma angajez la o firma de constructii si...nu reusesc.Motivul: - mare parte(cele cu anunt) pun din start program de 10 ore ... (vezi toată discuția)