Bună ziua!
Am următoarea situație: societatea este în curs de lichidare și trebuie am vândut stocul de materie primă. Vă rog să mă ajutați cu înregistrarea? Nu știu cum să fac, pentru 301 nu are corespondență cu 411#-o
Mulțumesc!
(1) În cadrul stocurilor se cuprind:
a) mărfurile, şi anume bunurile pe care entitatea le cumpără în vederea revânzării sau produsele predate spre vânzare magazinelor proprii;
În creditul contului 301 "Materii prime" se înregistrează:
- valoarea la preţ de înregistrare a materiilor prime vândute ca atare (371);
mulțumesc pentru răspuns.
așa m-am gândit și eu, dar ce am uitat eu să menționez este că este vorba despre un atelier de tâmplărie, deci vorbim despre cherestea ca și materie primă, noi nu vindem cheresteaua ca și o marfă; dacă eu înregistrez 371=301 , pe urmă 411=707/4427??? cum reglez 371? pentru firmă vânzarea acestui stoc de cherestea este un venit;
nu prea mă descurcX-(
Avand in vedere ca este vorba despre o vanzare care nu se repeta in mod regulat, marfa poate fi vanduta si fara a avea acest obiect de activitate. Orice firma poate vinde o masina, un calculator, etc, fara sa aiba un cod CAEN specific. Repet, conditia fiind ca aceste tranzactii sa nu fie realizate in mod regulat.
Cum inregistrez?
kamy_nora
Buna ziua,
O firma de distributie comercializeaza carbuni de gratar, la saci de 3 kg, pe care ii ia de la o firma din Prahova. Firma de distributie cumpara ... (vezi toată discuția)