avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Vanzare stocuri materie prima
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Vanzare stocuri materie prima

Bună ziua!
Am următoarea situație: societatea este în curs de lichidare și trebuie am vândut stocul de materie primă. Vă rog să mă ajutați cu înregistrarea? Nu știu cum să fac, pentru 301 nu are corespondență cu 411#-o
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: tibipfa , utilizator 23:04, 10 Ianuarie 2015
Le transferati la marfuri: 371=301

Ordin 1802/2014:

(1) În cadrul stocurilor se cuprind:
a) mărfurile, şi anume bunurile pe care entitatea le cumpără în vederea revânzării sau produsele predate spre vânzare magazinelor proprii;

În creditul contului 301 "Materii prime" se înregistrează:
- valoarea la preţ de înregistrare a materiilor prime vândute ca atare (371);
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
mulțumesc pentru răspuns.
așa m-am gândit și eu, dar ce am uitat eu să menționez este că este vorba despre un atelier de tâmplărie, deci vorbim despre cherestea ca și materie primă, noi nu vindem cheresteaua ca și o marfă; dacă eu înregistrez 371=301 , pe urmă 411=707/4427??? cum reglez 371? pentru firmă vânzarea acestui stoc de cherestea este un venit;
nu prea mă descurcX-(
modimpex, utilizator
Da exact

371 = 301
4111 = 707,4427
607 = 371

Atentie sa aveti in obiect activitate vanzarea acestor bunuri.

In cadrul acestei operatiuni sunteti revanzator de cherestea, indiferent cu ce titlu ati cumparat-o.
Ioan Petru Butariu, Contabil
Avand in vedere ca este vorba despre o vanzare care nu se repeta in mod regulat, marfa poate fi vanduta si fara a avea acest obiect de activitate. Orice firma poate vinde o masina, un calculator, etc, fara sa aiba un cod CAEN specific. Repet, conditia fiind ca aceste tranzactii sa nu fie realizate in mod regulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare materie prima si ob inventar bizica bizica va rog sa ma ajutati cum sa inregistrez: - vanzare materie prima (tabla aflata in stoc 301) la fier vechi(pe fact de vanzare am trecut deseu otel) - vanzare ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma de distributie comercializeaza carbuni de gratar, la saci de 3 kg, pe care ii ia de la o firma din Prahova. Firma de distributie cumpara ... (vezi toată discuția)
Materii prime deteriorate rezulta deseuri vlad.aurelia vlad.aurelia Buna ziua.Vin si eu cu o problema pentru a carei rezolvare as dori niste sugestii.Din cauza ninsorilor si a frigului ,acoperisul unei magazii unde erau ... (vezi toată discuția)