avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CVC uzufructviiager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CVC uzufructviiager

Buna ziua,
Mulltumesc pentru raspunsul din data de 06.01.2015 la intrebarile din data de 05.01.2015 si revin cu cateva intrebari.
Impreuna cu sotul meu avem 2 copii, un baiat si o fata. Dintr-o casatorie anterioara sotul meu mai are 2 baieti, din care unul decedat, dar care are un urmas.
Baiatului nostru, (casatorit), in luna octombrie 2013, i-a facut un CVC cu uzufruct viager pentru o casa in suprafata de 166 mp si un teren in suprafata de 800 mp ( mostenire de la parintii sai decedati, sotul meu fiind singurul urmas , la pretul de 6000 eur .
1.In situatiia in care, din cauza devergentelor, nemultumirilor, etc , poate sa-i spuna baiatului sa paraseasca locuinta (dupa cum se poate intelege, ei locuiesc in aceeasi casa cu noi) si in ce conditii?
2.Din acelesi motive, ceilalti 3 mostenitori, pot cere anularea/rezilierea CVC si in ce conditii ?
3. Eu ca sotie am vre-un drept asupra bunurilor ?

Multumesc frumos .
Buna ziua,
In calitate de sotie nu faceti parte din nicio clasa de mostenitori legali, dar totusi intrati in concurs cu descendentii si ascendentii sotului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C-v-c cu uzufruct viager ContSters340506 ContSters340506 Buna ziua. In luna octombrie 2013 sotul meu a facut un CVC cu uzufruct viager pentru o casa de 166 mp si teren in supraf. de 800 mp,cu val. de vanz. de 6000 ... (vezi toată discuția)
Mostenire si cvc ContSters340506 ContSters340506 Buna ziua, Am mostenit de la parintii mei decedati o casa de locuit de 166 mp, teren aferent 800 mp si un grajd. Din priima casatorie am 2 ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire mihaelamaduta mihaelamaduta Daca sotul a decedat, sotia are dreptul la o parte ramasa mostenire sotului de la parinti (Sotul decedat avand copil dintr-o casatorie anterioara, din ... (vezi toată discuția)