avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadou auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadou auto

Am primit cadou un autoturism,mai bine zis am primit suma de 9000 euro ca sa cumpar un autoturism,pe care l-am luat printr-un dealer auto cu conditia sa ii ajut cu transportul uneori .Cine mi-a dat banii a ales si masina, mi-a platit toate taxele(vigneta,rca,taxa mediu 120 euro,impozitul pe jumatate de an)pe numele meu acum n-masina este inscrisa pe numele meu.Nu a fost vorba initial de nici o pretentie in afara de soliciterea sa ii duc la aeroport cand au ei nevoie(este vorba de o org non profit din olanda)iar eu cu ei nu am nici un act Dupa ce am ajuns cu masina acasa m-a rugat sa facem comodat un an(pana in iunie 2015)ca sa poata conduce si ei masina pentru scopurile fundatiei iar eu cand am nevoie sa le-o cer.Mentionez ca masina au zis ca mi-o cumpara pentru a-l putea ajuta pe tatal meu care este grav bolnav,sa imi ajut familia etc.Dupa ce am facut contractul de comodat la notar nu au vrut sa mai imi dea masina sub nici o forma spunand ca e masina lor si au avut nevoie de mine doar pentru ca le trebuia o masina si nu puteau sa o cumpere ei fiind straini.Doresc sa stiu ce am de facut sa astept sa treaca termenul comodatului si apoi sa revendic masina sau sa le dau masina inapoi si sa imi vad de treaba printr-un act de vanzare sau altfel stiind totusi ca eu nu am da t nici un ban pentru acest bun.A inceput un nou an iar taxele trebuiesc platite(impozitul auto). Cum procedez ca sa fie corect si legal?Repet nu am nimic semnat cu ei in afara actului de comodat iar toate actele sunt pe numele meu

Alte discuții în legătură

Inselat de samsar la cumpararea unui autoturism Cosmin44 Cosmin44 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns sau orice fel de informatie utila cu privire la situatie mea: In martie 2017 am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Declarare autoturism cu contract comodat la taxe si impozite IonutR IonutR Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti, sectorul 3. Folosesc un autoturism cu nr de TR (Teleorman), declarat la Taxe si Impozite Teleorman (pentru care se ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe auto vandut iacbalin iacbalin Buna ziua, am avut un credit in valoare de 9000 de lei luat acum 5 ani. In ianuarie anul acesta am primit instiintare de poprire pe contul de salariu, apoi pe ... (vezi toată discuția)