Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns sau orice fel de informatie utila cu privire la situatie mea:
In martie 2017 am achizitionat un autoturism din Olanda printr-un intermediar. Am cautat masina si am putut sa o vad pe site inainte sa se duca sa o cumpere. Am confirmat cu el pretul de achizitie al masinii si comisionul pe care trebuie sa i-l dau pentru aducere.
Problema consta in faptul ca intermediarul a achizitionat masina la un pret mult mai mic decat cel pe care mi l-a confirmat mie. Olanda are o taxa numita BPM care poate fi dedusa daca masina se inmatriculeaza temporar in germania. Intermediarul mi-a zis ca aceasta taxa BPM nu era inclusa in pretul masinii si ca trebuie sa platesc 300 de euro pentru a o inmatricula in germania ca sa evit aceasta taxa. In realitate, taxa era inclusa deja in pretul masinii si costul inmatricularii in germania era de 150 de euro si nu de 300. Pe scurt, intermediarul a obtinut un pret mult mai bun pe masina si nu m-a instintat avand in vedere ca am discutat prin mesaje si telefonic foarte clar cat este costul total al masinii.
Ulterior am sunat la dealer si mi-au confirmat ca acesta a cumparat masina cu un pret mai mic cu aprox. 2500E.
Intrebarea mea este, merita sa intentez proces impotriva lui? Am sanse sa recuperez acesti bani? Mentionez ca am facut un precontract scris de mana inainte de a achizitiona masina stipuland clar costul masinii si comisionul platit intermediarului.
O mica problema ar fi ca la insistentele intermediarului (si prostia mea), contractul final de vanzare cumparare a fost facut pentru o suma mult mai mica (<10.000E) fiindca nu voia sa apara pe numele lui o suma mai mare. Faptul ca am facut asta imi reduce in vreun fel sansele de reusita? Sau risc si eu la randul meu vreo problema juridica?
Alte mentiuni:
- samsarul a recunoscut prin mesaje ca a facut asta, dar desigur ca nu vrea sa inapoieze niciun ban
- au trecut aprox. 3-4 luni de la achizitie
- precontractul a fost semnat in fata unui martor (prieten cu intermediarul), care a semnat si el. In cazul unei audieri, nu cred ca va recunoaste.
Dv sunteti singurul care poate hotari daca se justifica un efort in favoarea autoritatilor fara garantia unei solutionari favorabile dv
Daca apreciati ca detineti probe concludente care atesta pretul real achitat de catre intermediar si pretul solicitat de catre acesta,puteti depune plangere impotriva acestuia la unitatea teritoriala a ministerului public