avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare litigiu de catre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare litigiu de catre mostenitori

Buna ziua,
Tatal meu a avut o conventie de plata cu o firma de asigurari, pe care a respectat-o pana cand a murit, in urma un an. Noi am omis sa anuntam decesul lui la firma de asigurari. Acum am primit o citatie prin care tata este chemat la tribunal in vederea rezolvarii litigiului, fara nici o somatie in prealabil. Cand am fost la firma respectiva sa anunt decesul lui, mi s-a spus ca litigiul este preluat de catre mostenitori. eu si fratele meu nu am dezbatut inca succesiunea. Intrebarea mea este: in ce masura instanta ma poate obilga sa dezbat succesiunea?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:55, 7 Ianuarie 2015
Instanta nu va poate obliga sa dezbateti succesiunea,
avnic a scris:

Instanta nu va poate obliga sa dezbateti succesiunea,

In acest caz, recuperarea datoriei se suspenda pana in momentul in care eu si fratele meu vom face succesiunea?
Pentru ca reprezentatii firmei de asigurari mi-au spus ca noi vom prelua litigiul in calitate de mostenitori, si daca nu avem succesiunea facuta ne vor obliga ei sa o facem
Nu conteaza ce spun reprezentantii firmei respective important este ce se va intampla in instanta,daca formuleaza actiunea impotriva tatalui dvs depuneti certificat deces,daca formuleaza impotriva dvs invocati exceptia lipsei calitatii procesual pasive motivand ca nu ati dezbatut succesiunea,.Consultati totusi un av pentru a va lamuri cu privire la toate variantele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament valabil sau nu? carmena_olga carmena_olga Buna ziua. Va rog sa ne ajutati si pe noi cu o informatie, suntem 4 frati, acum 30 de ani cand a murit tata, trei dintre noi am semnat o succesiune de ... (vezi toată discuția)
Dovedire calitate de mostenitor pentru dezbatere succesiune SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Tatal meu impreuna cu cei 3 frati ai sai la data de 25.12.2016, cand acesta a decedat, erau in faza de strangere documente in vederea deschiderii ... (vezi toată discuția)
Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)