avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren in devalmasie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren in devalmasie

Buna ziua,
Am un teren pe care il detin in devalmasie(50%- 50%) cu un tert, ca urmare a unei hotarari judecatoresti.
Tertul refuza sa vanda. Il pot obliga cumva?
Pot sa dezmembrez terenul si sa-mi vand doar partea mea? Daca da, cum?
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu un raspuns?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cota-parte ideala ,abastracta , matematica din dreptul de proprietate poate fi instrainata de catre un coindivizar, fara a fi facuta partajarea.

CAPITOLUL IV
Proprietatea comună

SECŢIUNEA a 2-a
Coproprietatea obişnuită
Art. 634
Întinderea cotelor-părţi
(1) Fiecare coproprietar este titularul exclusiv al unei cote-părţi din dreptul de proprietate şi poate dispune în mod liber de aceasta în lipsă de stipulaţie contrară.

(2) Cotele-părţi sunt prezumate a fi egale, până la proba contrară. Dacă bunul a fost dobândit prin act juridic, proba contrară nu se va putea face decât prin înscrisuri.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare cotã parte TheThunder49 TheThunder49 Bună seara! am şi eu următoatoarea speţă: A şi B sunt prop. unei case şi al terenului aferent, A vrea să înstrăineze cota parte a sa, îi trebuie ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare cota din casa BQGDAN BQGDAN Buna ziua, In cazul unui apartament care este trecut pe numele ambilor soti, care este procedura pentru ca unul din ei sa-si vanda partea de 50% ? Au 2 ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota 1/2 dintr-un imobil costico68 costico68 Detin 1/2 cota indiviza dintr-o casa la tara si as dori sa stiu daca pot sa vand partea mea fara sa fie necesara semnatura celeilalte parti aflate in ... (vezi toată discuția)