avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Activitati scutite TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Activitati scutite TVA

Buna ziua,
Avem situatia:
O firma X, cu obiect de activitate 6622-Activitati ale agentilor si brokerilor de asigurari a incheiat un contract de mandat cu firma Y care are calitatea de broker de asigurare, autorizat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, care are ca obiect urmatoarele:
- recomandare servicii brokeraj clientilor;
- emitere produse de asigurare;
- incasare prime de asigurare
Pentru executarea mandatului, brokerul (firma Y) ii achita firmei X un comision in baza unei facturi.
Aceasta factura trebuie sa contina TVA? sau aceasta activitate este inclusa in sfera operatiunilor scutite de TVA cf art 141 ali.(2) lit.b) din codul fiscal?
Cu multumiri,
In asteptarea raspunsului d-voastra

Alte discuții în legătură

Scutirea de tva conform art.141 alin2 lit b din codul fiscal bizic ioana bizic ioana o societate care are contract de prestare servicii pentru o firma de asigurare/reasigurare , este platitoare de tva? (vezi toată discuția)
Atingere plafon pentru pfa platitor de tva cami6891 cami6891 Buna ziua, Am un PFA cu cod caen 6622.Este singura activitate pe care o desfasor. Mentionez ca la finele lunii trecute am ajuns la cifra de afaceri de ... (vezi toată discuția)
Caen secundar 6622 KUZMICI2005 KUZMICI2005 Buna seara, Am rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca in mod cert cu urmatoarele: Am un SRL cu obiect de activitate comert, de curand am semnat un ... (vezi toată discuția)