avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comert cu ridicata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comert cu ridicata

buna ziua !
daca pote cineva sa_mi explice ce inseamna exact comert cu ridicata mai detaliat adica ex: daca o firma care are activat dupa noul cod caen ''numai ''comertul cu ridicata pote sa sa cumpere 5 produse diferite si sa le vanda unui singur client sau trebuie sa fie neaparat un singur produs x 5 ca sa desfasoare o activitate dpdv legal ok? multumesc
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 23:24, 5 Iunie 2009
onix99 a scris:

buna ziua !
daca pote cineva sa_mi explice ce inseamna exact comert cu ridicata mai detaliat adica ex: daca o firma care are activat dupa noul cod caen ''numai ''comertul cu ridicata pote sa sa cumpere 5 produse diferite si sa le vanda unui singur client sau trebuie sa fie neaparat un singur produs x 5 ca sa desfasoare o activitate dpdv legal ok? multumesc

Am sa incerc o explicatie mai neaosa si nu sa va postez un citat dintr-o lege.
Daca o firma X cumpara 5 produse de la acelasi furnizor sau de la furnizori diferiti si le vinde unor comercianti (persoane juridice, fizice autorizate, etc) care le cumpara in scop de revanzare atunci firma X face comert cu ridicata.

Daca firma X cumpara 5 produse de la acelasi furnizor sau de la furnizori diferiti si le vinde catre persoane fizice , juridice etc, care le cumpara pentru nevoi proprii atunci firma X face comert cu amanuntul.

In ambele exemple nu conteaza cat cumpara fiecare, conteza pentru ce scop le cumpara.

Precizare:
Poate va ganditi, bine, dar de unde stie firma X ce vor face clientii cu produsele respective?
Daca o persoana fizica cumpara o pereche de pantofi dintr-un magazin dupa care se gandeste s-o vanda vecinului, el nu se numeste comerciant pentru nu face acesta activitate in mod obistnuit, daca ar face-o ar trebui sa se autorizeze si capata personalitate juridica.
Daca o persoana juridica, doreste sa vanda bunuri cumparate dintr-un magazin cu vanzare cu amanuntul, legea ii interzice acest lucru.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2009
Oranina Dumitru, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta vs bon fiscal ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca mai nou o societate este obligata sa emita bon fiscal catre o alta societate....? Eu nu stiu de asa ceva, poate stie ... (vezi toată discuția)
Cod caen pt vanzare accesorii geam termopan adela05 adela05 Ce cod caen imi trebuie pt un magazin care vinde accesorii de geam termopan? Multumesc (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul niconica niconica Daca vand unei firme o cantitate mai mare de produse, in conditiile in care in obiectul de activitate am doar comert cu amanuntul am dreptul sa emit chitanta ... (vezi toată discuția)