avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere eveniment deosebit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere eveniment deosebit

Se poate ca o firma sa ofere 2 zile libere in cazul casatoriei unui salariat? Stiu ca in contractul colectiv unic la nivel national este specificat ca se acorda 5 zile in cazul casatoriei unui salariat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 16:12, 7 Ianuarie 2015
Daca sunt acordate si in cuprinsul contractului Dvs de munca....
Nu mai exista niciun CCMN incepand cu 01.01.2011.

Acordarea unor zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil, in reg.intern al angajatorului sau in c.i.m.

In lipsa unor astfel de dispozitii, angajtorul nu are nicio obligatie in acest sens.
Buna ziua,

Deocamdata nu avem contract colectiv la nivel national. Deci prevederea cu 5 zile nu mai are valabilitate. Codul muncii spune doar ca se acorda zile libere pentru situatii deosebite, nu si cate zile pentru ce eveniment. Rezulta ca o societate poate acorda 2 zile, sau una sau deloc pentru casatorie, dupa cum scrie in contractul dvs individual de munca ori in contractul colectiv la nivel de unitate.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru evenimente deosebite (casatorie, nastere etc) Bernath Ioanina Bernath Ioanina Buna ziua. Cate zile de concediu pentru evenimente deosebite (casatorie, nastere etc) are obligatia sa acorde angajatorul conform noilor reglementari ... (vezi toată discuția)
Numar zile concediu casatorie Cristina120 Cristina120 Buna ziua, Eu si partenerul urmeaza sa ne cununam. Incercand sa programam zilele de dupa, am constatat ca eu am dreptul la 5, in timp ce el are dreptul doar ... (vezi toată discuția)
Nr. zile libere plătite A2CIA A2CIA Bună ziua, Mă ajutați, vă rog să interpretez art. 152 și 153 din Codul Muncii? Firma la care lucrez are 9 angajați, deci nu are un contract colectiv ... (vezi toată discuția)