Buna ziua.Mai intai sa va explic despre ce este vorba:.Mama are un teren(cumparat de parintii dansei)in 1972.Pe vremea aceea nu era voie sa ai si casa si teren(asa am inteles de la mama).Atunci bunicii mei au facut act pe numele parintilor mei.Dupa cativa ani parintii mei s-au despartit.Procesul inceput de mine in octombrie 2011 pentru "scoaterea" tatalui meu din actul de proprietate al terenului,s-a finalizat in Decembrie 2014,in favoarea mamei.Ea ramanand singura proprietara in act la Hotararea Judecatorului.
Acum avocatul imi spune ca pentru reusita procesului sa-i dam onorariul de 5.000 lei(50 milioane vechi).Cu toate ca pana in Decembrie 2014 am dat la fiecare proces cate 300-400 lei,bani imprumutati de mama de la vecini,prieteni.Dansa este pensionara(700 lei),eu nu am servici...am spus avocatului daca se poate in rate.Atunci avocatul ne-a "amenintat" ca isi va retrage apararea si va repune pe rol dosarul abia finalizat.Intrebarea mea este-poate avocatul sa faca asa ceva,ori doar ca sa ne sperie? Poate "anula" o hotarare judecatoreasca?Multumesc anticipat.
Daca hotararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila nimeni nu mai poate face nimic.
Avocatul niciodata nu poate anula o hotarare judecatoreasca ,dar daca hot. judecatoreasca mai are cai de atac,adica nu e definitiva si irevocabila ,avocatul va poate,incurca. schimbati avocatul fara frica si denuntati-l pentru santaj si altele fara frica.
Nu credeti ca avocatul are un merit in castigarea procesului ? Mi se pare corect sa fie platit pentru munca prestata , chiar daca dv. v-ati vazut cu problema rezolvata ......
User mimiserban,cred ca ati inteles total gresit intrebarea mea.Eu nu m-am referit daca merita sau nu sa fie platit avocatul.E o meserie si avocatura si e normal sa fie platita.Eu am intrebat daca poate anula o hotarare judecatoreasca pe motivul ca nu-i dau suma integrala..De la inceput l-am tot intrebat cat ma va costa in total si a zis ca o sa ne spuna el.Acum la sfarsit a spus ca trebuia sa avem banii astia.Am ramas perplex,de parca banii se tiparesc la imprimanta..Astept hotararea si voi discuta cu avocatul sa accepte plata in rate.De altfel user mimiserban,raspunsul dvs nu m-a ajutat deloc.Va multumesc pentru efort si va doresc o noapte buna.
avocatul trebuie platit si cred ca afost platit. Altfel nu ar fi dus procesul pana la capat.In functie de reusita procesului,mai cere sau nu bani la final.
Mostenire
dani42ela
Am nevoie de un raspuns, va rog. Tatal meu a decedat in 2003. A lasat o casa in care locuieste mama mea. Eu, sora mea si fiul fratelui meu decedat, impreuna cu ... (vezi toată discuția)