avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate anulare hotarare judecatoreasca de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate anulare hotarare judecatoreasca de catre avocat

Buna ziua.Mai intai sa va explic despre ce este vorba:.Mama are un teren(cumparat de parintii dansei)in 1972.Pe vremea aceea nu era voie sa ai si casa si teren(asa am inteles de la mama).Atunci bunicii mei au facut act pe numele parintilor mei.Dupa cativa ani parintii mei s-au despartit.Procesul inceput de mine in octombrie 2011 pentru "scoaterea" tatalui meu din actul de proprietate al terenului,s-a finalizat in Decembrie 2014,in favoarea mamei.Ea ramanand singura proprietara in act la Hotararea Judecatorului.
Acum avocatul imi spune ca pentru reusita procesului sa-i dam onorariul de 5.000 lei(50 milioane vechi).Cu toate ca pana in Decembrie 2014 am dat la fiecare proces cate 300-400 lei,bani imprumutati de mama de la vecini,prieteni.Dansa este pensionara(700 lei),eu nu am servici...am spus avocatului daca se poate in rate.Atunci avocatul ne-a "amenintat" ca isi va retrage apararea si va repune pe rol dosarul abia finalizat.Intrebarea mea este-poate avocatul sa faca asa ceva,ori doar ca sa ne sperie? Poate "anula" o hotarare judecatoreasca?Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
DLaurentiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters336364 , utilizator 13:55, 12 Ianuarie 2015
themis a scris:
Prin urmare, partea nu are a se teme de pierderea procesului ca urmare a unei eventuale cai extraordinare de atac promovate de avocatul care a asistat-o in proces.

Nici nu cred ca ar face-o avocatul. Asa cum ati intuit, in cazul meu au functionat perfect toleranta si complicitatea sistemului. Pot dovedi oricui vrea sa asculte si sa verifice, ca exista.

Daca vreti sa va convingeti, va pot pune oricand la dispozitie hotararile alaturi de articolele de lege aplicabile. Dezambalata dintre povesti si citate, dispozitia instantei este evident contrara dispozitiei legii. Retineti: instanta anuleaza efectul legii, iar pentru a deruta cititorul superficial retine multe pagini de „vorbe” fara efect asupra hotararii. Etc. etc.

Teama exprimata de mine asupra sanselor d-lui DLaurentiu se referea si la posibile complicitati. Pentru continuarea procesului avocatul suparat nu e nevoie sa actioneze pe cale oficiala. Poate furniza partii interesate informatii despre „calcaiul lui Ahile”

Un calcul simplu ar duce la concluzia ca: in cazul continuarii procesului, timpul, nervii, banii si riscul de a pierde in final, valoreaza mult mai mult decat „onorariul de succes” cerut de avocat (in mod neprofesionist).


Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
ContSters336364, utilizator
de revocat, il revoca, numai ca avocatii cei in varsta sunt " vulpi batrane" au intrare la judecator pe usa din dos
Intr-un cuvant multi dintre ei sunt nesatui si de nu le dai folosesc santajul
Daca a primit 300-400 lei pe sedimta nu este chiar putin
Procesele la noi dureaza cu ani
Am patit si eu asa
M-a pus naiba sa ma judec pt un teren care face cam 500 lei, dar era pamantul meu
paratii si-au pus avocat, la o sedinta lua 600 lei
nu va mai spun ce a urmat
Vai de capul celui care-si cauta dreptatea in instanta
Mai bine era inainte, cu toporul
Vai de capul celui care-si cauta dreptatea in instanta
Mai bine era inainte, cu toporul

La suparare, scapam din vedere esenta. Daca cititi ce ar trebui sa fie justitia, veti accepta ca e cea mai buna solutie. Constitutia impune ca:
[ART. 124 Infăptuirea justitiei
(1) Justitia se infăptuieste in numele legii.
(2) Justitia este unică, impartială si egală pentru toti.
(3) Judecătorii sunt independenti si se supun numai legii.
ART. 16 Egalitatea in drepturi
(1) Cetătenii sunt egali in fata legii si a autoritătilor publice, fără privilegii si fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege. Etc. etc


N-ar fi frumos daca respectarea acestor „vorbe” ar fi asigurata de statul roman prin organisme, metode si pedepse definite clar ... ?
Eu cred ca aici avem de lucrat. Linsajul, dreptatea „cu toporul”, prin forta sau noroc s-au dovedit .... inadecvate. Ramane sa „ Desteapta-te romane ...” si sa ne intelegem ce vrem si cum putem obtine. Atentie ! Constitutia impune ca judecatorii, (ca persoane fizice) nu justitia (ca institutie a statului) sa fie independenti. Aici e prima mare problema. Mai sunt cateva, dar .....
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
ContSters336364, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Stancu Aurelian Stancu Aurelian buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru ... (vezi toată discuția)
Taxa de inmatriculare auto costi05 costi05 Bunaziua. Am o intrebare referitor la taxa de prima inmatriculare impusa abuziv de statul roman. Am auzit ca la Cluj s-a reusit ca printr-o hotarare ... (vezi toată discuția)
Mostenire dani42ela dani42ela Am nevoie de un raspuns, va rog. Tatal meu a decedat in 2003. A lasat o casa in care locuieste mama mea. Eu, sora mea si fiul fratelui meu decedat, impreuna cu ... (vezi toată discuția)