avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate anulare hotarare judecatoreasca de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate anulare hotarare judecatoreasca de catre avocat

Buna ziua.Mai intai sa va explic despre ce este vorba:.Mama are un teren(cumparat de parintii dansei)in 1972.Pe vremea aceea nu era voie sa ai si casa si teren(asa am inteles de la mama).Atunci bunicii mei au facut act pe numele parintilor mei.Dupa cativa ani parintii mei s-au despartit.Procesul inceput de mine in octombrie 2011 pentru "scoaterea" tatalui meu din actul de proprietate al terenului,s-a finalizat in Decembrie 2014,in favoarea mamei.Ea ramanand singura proprietara in act la Hotararea Judecatorului.
Acum avocatul imi spune ca pentru reusita procesului sa-i dam onorariul de 5.000 lei(50 milioane vechi).Cu toate ca pana in Decembrie 2014 am dat la fiecare proces cate 300-400 lei,bani imprumutati de mama de la vecini,prieteni.Dansa este pensionara(700 lei),eu nu am servici...am spus avocatului daca se poate in rate.Atunci avocatul ne-a "amenintat" ca isi va retrage apararea si va repune pe rol dosarul abia finalizat.Intrebarea mea este-poate avocatul sa faca asa ceva,ori doar ca sa ne sperie? Poate "anula" o hotarare judecatoreasca?Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
DLaurentiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters336364 , utilizator 13:55, 12 Ianuarie 2015
Din pacate, nu pot scrie tot ce-mi sta pe limba... asa incat, mai eufemistic, va spun ca meseria de avocat se face fara a urma cursuri de cersetorie sau negociere in forta. Meseria de avocat trebuie sa fie una cinstita in abordarea clientului, corecta, omul trebuie sa stie de la bun inceput ce-l asteapta.
Nu sunt de acord cu plata la termenul de judecata, desi exista o anumita logica in asta pe procedura veche, insa nu consider ca nu exista posibilitatea unui anumit control al avocatului privind numarul de termene.
Tot ceea ce face avocatul trebuie sa fie autorizat de client, dupa ce acesta primeste explicatiile necesare.
Nu este ok ca un avocat sa aiba interese oarecum concurente cu clientul sau (numar de termene, onorariu de succes).
Onorariul trebuie stabilit de la inceput, clar, suma fixa, procentul daca exista, care este obiectivul de succes si care este onorariul de succes, care sunt termenele de plata etc.
In lipsa unei intelegeri anterioare, nu se cer bani pe parcurs ori la final pentru ceea ce deja s-a convenit a se face. Nu ne aflam la piata sa mai negociem kilul de mere... sau sa nu dam restul corect.

In consecinta, mai degraba ne spuneti cum v-ati inteles. Mama sa faca o adresa la instanta prin care sa arate ca intelege sa nu mai fie reprezentata de persoana x, avocat si ca orice acte infaptuite de acesta nu mai sunt facute in baza mandatului dat de ea, mandatul acestuia fiind revocat.
Intr-adevar, daca hot. jud. este definitiva si irevocabila nu se mai poate face nimic. Insa chiar daca avocatul ar vrea sa repuna pe rol dosarul in situatia in care mai exista cai de atac, orice cauza civila trebuie timbrata. Nu cred ca ii va conveni sa scoata bani din buzunarul lui ca sa plateasca taxa de timbru.
Buna ziua D-na Avocat.Va multumesc pentru raspuns.Mama nu a semnat nici un contract,eu fiind prezent ori de cate ori a fost la cabinetul D-lui avocat.Chiar eu am insistat sa ne spuna sumele necesare intregului proces,dar fara izbanda.Ne spunea "lasati ca o sa vedem" si cu asta ne inchidea gura.In acesti 2 ani si ceva am avut cam 10 sedinte,iar la fiecare sedinta avocatul cerea intre 200 si 400 lei,spunand ca sunt pentru Tribuna(cu toate ca nu primeam nici o chitanta)l.Si eu si mama ne-am imprumutat si am dat banii ceruti de D-l avocat.Iar in Decembrie 2014 sa ne spuna ca onorariul dansului este de 5000 lei si ca trebuia sa-i avem pana in acea data.Pentru o pensionara este o suma enorma.Atunci l-am rugat daca ne lasa in rate,in final cu chiu cu vai a acceptat sa primeasca 1000 lei lunar.Dupa o saptamana m-am dus la cabinetul Avocatului si l-am rugat sa ne pasuiasca pana cand primim Hotararea Judecatoreasca.A zis
Citez:"de ce sa mai asteptam Hotararea,procesul este castigat de mama!!"
si sa-i dam banii ceruti(5000 lei).Nu zic ca Avocatura este o meserie usoara si nu merita sa fie platita,dar si D-l avocat sa inteleaga ca banii se fac greu.Daca "ne pregatea"de la inceput spunandu-ne ce sume si onorariu avem de platit,poate nu se mai ajungea la aceasta dilema.
av.sorinamanea a scris:

Intr-adevar, daca hot. jud. este definitiva si irevocabila nu se mai poate face nimic. Insa chiar daca avocatul ar vrea sa repuna pe rol dosarul in situatia in care mai exista cai de atac, orice cauza civila trebuie timbrata. Nu cred ca ii va conveni sa scoata bani din buzunarul lui ca sa plateasca taxa de timbru.

Va multumesc pentru raspuns.Da,voi astepta Hotararea sa vina de la redactare si atunci voi fi mai linistit.
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
DLaurentiu, utilizator
Cred ca aveti si dvs. o vina, daca s-a ajuns la amenintari. Trebuia sa incheiati un contract scris, cu avocatul respectiv, inregistrat cu nr./ data la barou, in care sa mentionati in clar toate aspectele precizate in mesajul dnei. AVLIL.
gigipopa a scris:

Cred ca aveti si dvs. o vina, daca s-a ajuns la amenintari. Trebuia sa incheiati un contract scris, cu avocatul respectiv, inregistrat cu nr./ data la barou, in care sa mentionati in clar toate aspectele precizate in mesajul dnei. AVLIL.

Aveti dreptate in privinta asta,dar cum D-l Avocat nu ne-a explicat,am pornit procesul fara nici un contract.D-l Avocat doar ne cerea bani la fiecare proces zicand ca sunt pentru Tribunal,dar mama nu primea nici o chitanta(nu era normal?)pentru sumele date.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Stancu Aurelian Stancu Aurelian buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru ... (vezi toată discuția)
Taxa de inmatriculare auto costi05 costi05 Bunaziua. Am o intrebare referitor la taxa de prima inmatriculare impusa abuziv de statul roman. Am auzit ca la Cluj s-a reusit ca printr-o hotarare ... (vezi toată discuția)
Mostenire dani42ela dani42ela Am nevoie de un raspuns, va rog. Tatal meu a decedat in 2003. A lasat o casa in care locuieste mama mea. Eu, sora mea si fiul fratelui meu decedat, impreuna cu ... (vezi toată discuția)