avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de inmatriculare auto

Bunaziua. Am o intrebare referitor la taxa de prima inmatriculare impusa abuziv de statul roman. Am auzit ca la Cluj s-a reusit ca printr-o hotarare judecatoreasca definitiva s-a dispus inmatricularea autoturismului fara plata acestei taxe. cazul nu este singular, deja sunt cateva sute de procese pe rolul instantelor. Va rog sa-mi spuneti cam cat dureaza un astfel de proces, costul total unui astfel de proces si sansele de reusita avand in vedere ca exista atat temei legal cat si precedent. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 13:32, 20 Februarie 2010
Cheltuielile de judecata difera in functie de onorariul pe care il percepe fiecare avocat!
Ca si durata iarasi este discutabil , fiindca exista cai de atac a unei hotarari, precum-apel ,recurs etc
MIHAI GRIGORE a scris:

Cheltuielile de judecata difera in functie de onorariul pe care il percepe fiecare avocat!
Ca si durata iarasi este discutabil , fiindca exista cai de atac a unei hotarari, precum-apel ,recurs etc

Pai daca magistratii mai pun de o greva , s-ar putea ca procesul sa mai dureze .

Din procese similare , stiu ca un proces de genul asta nu dureaza decat aproximativ un an si sunt recuperati toti banii , inclusiv onorariul avocatului .

Daca avocatul nu cere dobanda legala pentru banii platiti , instanta nu are cum sa-i acorde !

Trebuie sa stiti ca potrivit legii , instanta poate sa micsoreze onorariul cerut de avocat , adica daca dumneavoastra ati platit un onorariu de 2 000 de lei , instanta sa aprecieze ca si cheltuieli de judecata o suma mai mici decat cei 2 000 de lei , decizand ca suma platita de fisc drept cheltuieli de judecata cu onorariu avocatului trebuie sa fie de , spre exemplu 500 de lei .
Si eu cunosc despre Arad.Cred ca in acest domeniu justitia trebuie sa faca ceva concret,dar nu vad interesul.Sunt convins ca daca nu ajunge,eventual la IICJ un proces de acest gen si care sa priveasca o persoana publica sau cu influenta,nimeni nu are interes sa faca nimic,pentru ca tot vor exista niste "fraieri" care sa plateasca.Intra bani la buget si...gata.
Instanța nu poate să micșoreze onorariul unui avocat, acesta se stabilește prin Contractul încheiat între părți, poate, cel mult să nu oblige partea căzută în pretenții să achite totalitatea cheltuielilor de judecată către cel căruia i-sa admis cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat elicrist elicrist buna ziua, exista o grila in ceea ce inseamna onorariu avocat sau acesta poate sa-ti ceara cat vrea in functie de suma sau "greutatea" spetei ar putea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Avocatul a neglijat să ceară micșorarea cheltuielilor de judecată solicitate de partea adversă. s-a finalizat și recursul, ce se mai poate face în această etapă? lolita45 lolita45 Buna ziua, Am urmatorul caz: acum cativa ani am dat in judecata o banca pentru clauze abuzive intr-un contract de credit. Am pierdut pe fond, la fel si in ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat angajat de primărie Luci321 Luci321 Primărie de comună, chemată în judecată pentru refuz comunicare informații de interes public e reprezentată de avocat. În întâmpinarea depusă pentru ... (vezi toată discuția)