gigipopa a scris:
@Traian21
Daca vom merge in continuare pe "cai ocolite", nu avem dreptul (dupa parerea mea), sa ne plangem de situatiile in care vom fi pusi.
De acord.
Eu am fost dintotdeuna un neadaptat, dar nu sfatuiesc pe nimeni sa procedeze ca mine. Dupa cum, probabil observati, incerc sa identific cauze si solutii. De exemplu:
Putini accepta ca CSM trebuia sa asigure justitiabililor drepturile garantate, doar teoretic, de constitutie, de Presedinte , de UE, de nimeni in fapt. Ca inspectia judiciara ar trebui sa verifice si sa supuna plenului CSM abaterile de la respectarea legii si principiilor dreptului.
In opinia mea dreptul este o stiinta mai exacta decat multe altele. Pana si noi aici ne contrazicem asupra unor aspecte banale in drept. Daca e legal sa mintim, sa inselam, sa nu ne respectam juramantul, sa
Nu mi se pare cinstit sa convingi pe cineva sa se opuna incalcarii legii, cand judecatorii sunt persoane fizice supuse dispozitiilor ierarhice, nu legii si numai legii, cand inspectia judiciara imi comunica scris ca judecatorul e in drept sa minta, sa omita fapte si legi, sa dispuna ce vrea si cand vrea. Cine sa-l pedepseasca daca e partinitor sau nu respecta legea. N-as conta pe Dumnezeu, singurul mentionat in juramant !
Ca sa te lupti cinstit trebuie ca macar inamicul sa fie identificabil. In cazul Romaniei e mai greu.
In cazul semnalat avocatul poate fi doar un intermediar. De ce si-ar asuma cineva o lupta cu un inamic caruia nu-i cunoaste decat „mana”. O sentinta poate fi anulata in caile de atac sub pretexte imprevizibile. Presupunand ca are dreptate si avocatul si-a facut doar meseria, arogandu-si un merit special (pentru care pretinde extraplata), cu certitudine continuarea procesului e mai costisitoare decat suma ceruta