Buna seara!Sunt angajat la o firmam pe postul de operator chimist.Cand am depus C.V ptr angajare,am depus copii dupa diplomele pe care le am,printre care si cea de calificare agent de paza(scoala facuta din fonduri proprii cu ani de zile in urma).Acum,de ceva timp sunt presat sa intru sa dau libere la paznicii care sunt angajatii firmei(cind un paznic este in concediu sau liber,sa vin eu in locul lui,si apoi sa revin la postul meu initial).Problema de care ma lovesc este aceea ca eu nu pot indeplini aceasta sarcina(de paznic)deoarece nu garantez ca pot ajunge la munca in timp util,Daca refuz solicitarea firmei,mi se poate desface C.I.M?Eu nu pot garanta ptr.ca asa cum am si spus la servici,este o problema cu transportul catre locul de munca.Acum ma duc cu un coleg cu masina si sunt nevoit ca atunci cinde el este liber sa iau si eu liber odata cu el.In interiorul firmei mai sunt angajati care au facut curs de calificare in meseria de agent de paza,si totusi se fac presiuni asupra mea sa dau libere la paznici,chiar daca eu le-am spus motivele ptr care nu pot face acest lucru,si ceilalti angajati pot veni.De ce se creeaz presiuni asupra mea nu inteleg.Poate am fost prea capabil,si nu am facut nici un fel de problema.
Va multumesc anticipat!
in mod legal, puteti fi obligat sa indepliniti doar atributiile corespunzatoare postului pe care sunteti incadrat prin contractul individual de munca.nu te poate obliga .am inteles ca in contractul de munca esti operator chimist. citeste contractul. daca esti operator chimist poti refuza.