Buna seara,
Am savarsit o infractiune si am fost pedepsit in urma unei sentinte penale cu amenda penala. Nu am posibilitatea sa platesc intreaga amenda foarte repede, as dori sa o platesc esalonat. Cui trebuie sa ma adresez (banuiesc, la judecatoria respectiva), trebuie sa fac o cerere sau ceva in sensul acesta? Trebuie sa fac apel (sincer nu stiu ce inseamna asta). Daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns, va multumesc din suflet.
Cu mult respect
Dacă nu aveți posibilitatea achitării amenzii integral și în termenul prevăzut de lege ( 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare) , aveți posibilitatea să solicitați instanței de executare așalonarea plății amenzii, pe o perioadă de 2 ani. De asemenea, judecătorul delegat cu executarea, va putea dispune efectuarea muncii neremunerate în folosul comunității, în schimbul plății amenzii.
Trebuie sa faceti o cerere de esalonare a platii amenzii la scurt timp dupa ramanerea definitiva a hotararii. art.559 alin2 C.Pr.Pen.
Se depune la judecatoria la care s-a judecat dosarul.
Anexati inscrisuri doveditoare.
Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reşedinţa), având calitatea de condamnat/ă în cauza nr. …formulez
CERERE DE EŞALONARE A PLĂŢII AMENZII PENALE
în cuantum de … lei, pentru o perioadă de ..(cel mult 2 ani conf.art.559 alin.2 c.p.p.)… , în rate lunare.
În fapt, prin sentinţa penală nr. …. pronunţată la data de….. de Judecătoria …/Tribunalul …/Curtea de Apel …/Înalta Curte de Casație și Justiție în cauza nr. …….. definitivă prin decizia penală nr. ….. … pronunţată la data de………de Curtea de Apel …/Înalta Curte de Casație și Justiție am fost condamnat la plata amenzii penale de …. lei pentru comiterea infracţiunii de… prevăzute de art. …
Având în vedere că, din considerente de ordin financiar, respectiv … (detalierea in concreto a elementelor de fapt ce ţin de situaţia financiară a condamnatului), mă aflu în imposibilitatea obiectivă de a achita integral amenda penală în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare solicit încuviinţarea eşalonării plăţii amenzii penale, în rate lunare, pe o perioadă de ….
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 559 alin. (2) C. proc. pen.
Ataşez prezentei cereri copii certificate pentru conformitate cu originalul ale următoarelor înscrisuri: …
Data, Semnătura,
Domnului/Doamnei Preşedinte al Judecătoriei …/Tribunalului …/Curții de Apel …
Revizuire penal
lazar 11
Buna seara o întrebare doresc sa știu pt un var aflat in Germania a fost condamnat pt 215 alin 1.3 4cu suspendare sub supraveghere 2,6ani dar el nu a comis ... (vezi toată discuția)