avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lnvestire cu formula executorie certificat mostenitor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lnvestire cu formula executorie certificat mostenitor

Taxa de succesiune realizata si sulta de primit in cuantum de 40.000 ron. Mostenitorul care trebuia sa plateasca sulta nu a facut o la termenul stabilit in certificat. Unde se depune cererea de investire cu formula executorie a certificatului de mostenitor pentru a primi sulta convenita? Se plateste taxa de timbru?
Cel mai recent răspuns: apetra , utilizator 21:24, 7 Ianuarie 2015
Adresati-va biroului unui executor judecatoresc. Nu s-a prescris plata sultei?
Certificatul de mostenitor nu se investeste si nu se pune in executare. Se pune in executare hotararea de imparteala
Taxa de succesiune a fost facuta in data decembrie 2012 , s-a eliberat certificat mostenitor in care se precizeaza cotele dar si ca plata sultei se face in decembrie 2014. Cel care trebuia sa plateasca sulta nu a achitat o. Notarul care a facut incheierea prin care s-a precizat neplata sultei ne a trimis la executor , iar executorul ne a trimis sa investim certificatul cu formula executorie. Cum procedam? Exista vreo prescriptie ceva?
Cererea de învestire cu formulă executorie se soluţionează de judecătoria în circumscripţia căreia se află domiciliul sau sediul creditorului ori al debitorului, după caz, în cameră de consiliu, fără citarea părţilor.

Taxa de timbru pentru procedura instanţei de investire cu formulă executorie este de 20 de lei.
Eu cred ca e vorba de un partaj făcut ulterior eliberării certificatului de moștenitor! Daca nu s a plătit sulta conform actului de partaj adresați va instanței.

Alte discuții în legătură

Partaj- sulta ionut c ionut c Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)
Succesiune anushca anushca Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesie filipa filipa Buna seara! Cum poate intra fiica mea in posesia apartam. mostenit de la tatal sau, cat mai urgent. Este deschis procesul de succesiune impotriva sotiei ... (vezi toată discuția)