avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare Sirena Alarma pe holul Blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare Sirena Alarma pe holul Blocului

Buna Seara,

Ma lovesc si eu de o problema cu asociatia de locatari.
Am montat un sistem de alarma in apartament iar sirena este montata in fata usii. Am un vecin nebun care e speriat de sirena de parca ar fi o bomba si ma ameninta ca face reclamatie la politie pentru ca nu am voie cica sa montez nimic, fiind spatiu comun.

Nu am gasit pe internet o situatie asemanatoare. Am montat si la parinti un sistem de alrma dar nici acolo nu este nici o problema.

Atat timp cat asociatia sau vecinul nu-mi garanteaza securitatea si nu ma despagubeste in caz de furt, mi se pare normal sa am dreptul sa-mi securizez locuinta.

pana la urma care este adevarul?

Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
jbl200w, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionr , utilizator 20:43, 10 Ianuarie 2015
Probabil ca nu a facut revizia sistemului de alarma iar acumulatorul era mort.
Dar ma rog. asta este mai putin important acum deoarece tine de un forum tehnic.

Interesant este ca din ce am auzit vor sa monteze camere de supraveghere in scara. sunt curios ce o sa spuna vecinul atuncicu big brother pe fata lui.

O sa ma mai interesez si daca nu am ce face legal, mut sirena si terorizez vecinul cu orice ocazie prind. E cel mai simplu
Daca este ilegal montajul pe palier o s-o dau jos si raman cu cea interioara.

Atunci nu vad de ce va mai complicati daca sunt doua, o scoateti si vecinul carcotas o sa fie multumit si "cu lacrimi pe obraz".
Nici nu va complicati prea tare, daca vecinul a fost deranjat de o sirena pusa pe palier, inseamna ca este vigilent, daca cineva va "cauta" fara sa fiti acasa are el grije!

O sa ma mai interesez si daca nu am ce face legal, mut sirena si terorizez vecinul cu orice ocazie prind.

Il puteti "teroriza" cu o bere sa fie mai vigilent!
Da, trebuia sa aveti acceptul as. prop. inainte de montarea sirenei.
Lasati-l sa va reclame la politie si mai vedeti dvs. ...
Cu camerele de supravegiere este alta poveste. In principiu, majoritatea vecinilor dvs. tre' sa fie de acord.
Este o mare greseala practica. Un prieten avea sirena afara sus in fata magazinului. Au venit cu spray cu spuma si au umplut-o. Apoi au furat tot. Mai scotea un mic carait - atat. Morala - montati-o undeva unde nu se vede pentru ca altfel nu are rost.
Apartamentul este la etajul 1. este destul de greu (cred) sa ajunga la ea. o sa vad ce mai fac cu mosii astia din bloc.

Majoriatatea au monopolizat si boxele din subsol. La o adica fiind spatiu comun pot sa-mi cer si eu dreptul asupra acelor spatii comune. dar asta vedem in functie de ce mai comenteaza.

Alte discuții în legătură

Montare interfon ContSters23466 ContSters23466 In blocul unde locuiesc a existat interfon, dar cineva cu buna stiinta l-a stricat pentru a fi montat un alt interfon, adica sa faca rost de niste bani. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Repartitoare bambi.2010 bambi.2010 va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie - in urma cu 2 ani mi-am rebransat apartamentul si am instalat repartitoare de la ista cu citire ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)