avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare Sirena Alarma pe holul Blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare Sirena Alarma pe holul Blocului

Buna Seara,

Ma lovesc si eu de o problema cu asociatia de locatari.
Am montat un sistem de alarma in apartament iar sirena este montata in fata usii. Am un vecin nebun care e speriat de sirena de parca ar fi o bomba si ma ameninta ca face reclamatie la politie pentru ca nu am voie cica sa montez nimic, fiind spatiu comun.

Nu am gasit pe internet o situatie asemanatoare. Am montat si la parinti un sistem de alrma dar nici acolo nu este nici o problema.

Atat timp cat asociatia sau vecinul nu-mi garanteaza securitatea si nu ma despagubeste in caz de furt, mi se pare normal sa am dreptul sa-mi securizez locuinta.

pana la urma care este adevarul?

Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
jbl200w, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionr , utilizator 20:43, 10 Ianuarie 2015
In blocurile noastre sunt mai multe sedii de banci comerciale. Acestea, au, pe langa camere de supravreghere video, si alarme. Dar alarma este in exterior iar cand se declanseaza alarma se aude la cateva sute de metri. Scopul alarmei este sa fie auzita de gardieni, paznici, politisti... Sigur ca deranjeaza mult si proprietarii apartamentelor situate deasupra in acele blocuri ori cei din blocurile vecine. Dar se intampla rar sa se declaseze alarma.
Eu nu vad care este rolul unei alrme ce se declaseza la usa unui apartament in casa scarii!?
Aceasta ar alarma, speria si deranja doar vecinii pentru ca in afara blocului nu prea s-ar auzi.
Initial ati afirmat:
Ma lovesc si eu de o problema cu asociatia de locatari.
Am montat un sistem de alarma in apartament iar sirena este montata in fata usii.

In ultima postare spuneti:
Apartamentul este la etajul 1. este destul de greu (cred) sa ajunga la ea.

Prima intrebare intrebatoare:
Dumneavoastra aveti usa in exteriorul blocului?

Afirmati:
o sa vad ce mai fac cu mosii astia din bloc.

A doua intrebare intrebatoare:
Credeti in "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte"?

La faza cu ajunsul greu la sirena, ma referam la cazul in care o mut de pe palier pe fatada blocului.

Daca o sa deranjeze vecinii este ultima mea problema.In cazul in care este locuinta sparta,
chiar rog toata scara sa sune la 112 in acel moment.

Referitor la mosi: nu cred in tinerete fara batranete dar ideile invechite si incapatanarea persoanelor varstnice este uneori fara limite.

EXemple ce nu se schimba pentru ca nu vor ei:
- plata intretinerii si furnizorilor prin banca (totul se face cash cu sacosa)
- acces interfon cu cartela/ banut magnetic (interfonul care are senzor de cartela montat dar nu dau cartele pentru ca e mai bine asa cu cheie. Am vrut sa platesc separat si nu au vrut)
-citire repartitoare caldura manual (vine presedintele cu un gigel in casa pentru a citi contorii). Eu nu accept ca o data pe luna sa-mi faca un necunoscut inventarul lucrurilor din casa. Solutie radio nici vorba .. ca de ce? .. si multe altele

Bani sunt destui din diverse plati de la centrele comerciale de la parter + antena GSM pe bloc.

Fondurile de rulment ale apartamentelor sar de 300 ron / apartament si nu nu se ating de ele pentru ca efectiv nu este nevoie.

Dar nu se face nimic pentru ca nu vor ei sa se "complice" cu tehnologia.

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
jbl200w, utilizator
La faza cu ajunsul greu la sirena, ma referam la cazul in care o mut de pe palier pe fatada blocului.

Fatada blocului este TOT parte comuna!!
- plata intretinerii si furnizorilor prin banca (totul se face cash cu sacosa)

Ce va deranjeaza cum se face plata, le carati dumneavoastra sacosa, sunteti afectat ca nu se plateste prin banca si sunt scutite anumite comisioane? Sa fiti deranjat cand NU se platesc facturile, cand fuge administratorul cu banii, cand sunt facute plati cu numerar peste limita admisa,etc.
- acces interfon cu cartela/ banut magnetic (interfonul care are senzor de cartela montat dar nu dau cartele pentru ca e mai bine asa cu cheie. Am vrut sa platesc separat si nu au vrut)

Cine va oprese sa luati legatura cu firma care a montat interfonul si care asigura service-ul sa cereti cartela magnetica doar pentru dumneavoastra?
-citire repartitoare caldura manual (vine presedintele cu un gigel in casa pentru a citi contorii). Eu nu accept ca o data pe luna sa-mi faca un necunoscut inventarul lucrurilor din casa. Solutie radio nici vorba .. ca de ce?

Ca sa treceti de la sistemul manual la cel radio inseamna schimbarea tuturor repartitoarelor, atunci cand au fost montate acestea de ce nu ati optat pentru cele cu citire radio, iar daca apartamentul a fost dotat cu repartitoare normale si dumneavoastra doreati cu citire radio, trebuia sa nu il achizitionati. Dar mai aveti posibilitatea sa nu mai primiti "vizite" sa renuntati la repartitoare si platiti pausal, adica cel mai mult din tot blocul!
jbl200w a scris:

Daca o sa deranjeze vecinii este ultima mea problema.In cazul in care este locuinta sparta,
chiar rog toata scara sa sune la 112 in acel moment.

Referitor la mosi: nu cred in tinerete fara batranete dar ideile invechite si incapatanarea persoanelor varstnice este uneori fara limite.
Dar nu se face nimic pentru ca nu vor ei sa se "complice" cu tehnologia.

Nu este nicio deosebire in gandirea dvs. de "tanar" si celor batrani de "mosi", dar utati un lucru, ei (mosii) au fost tineri, dvs. s-ar putea sa nu ajungeti "mos";.. venim pe rand , plecam pe sarite.
"complice" cu tehnologia, puteti fii dvs. sunt sisteme de supavegere mult mai performante decat o banala sirena .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare interfon ContSters23466 ContSters23466 In blocul unde locuiesc a existat interfon, dar cineva cu buna stiinta l-a stricat pentru a fi montat un alt interfon, adica sa faca rost de niste bani. Eu nu ... (vezi toată discuția)
Repartitoare bambi.2010 bambi.2010 va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie - in urma cu 2 ani mi-am rebransat apartamentul si am instalat repartitoare de la ista cu citire ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)