avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... RENUNTARE CONCEDIU POSTNATAL PT. CEL DE CRESTERE A ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

RENUNTARE CONCEDIU POSTNATAL PT. CEL DE CRESTERE A COPILULUI

BUNA ZIUA.tocmai mi-a nascut sotia si am avut nevoie de o adeverinta de la locul ei de munca pt internare.Acolo o doamna secretara dupa ce mi-a eliberat adeverinta mi-a zis ca daca sotia face o cerere prin care renuta la concediul post-natal si intra direct in concediu de crestere a copilului,va avea ceva benefici banesti mai mari,adica ai va veni alocatia mai mare.Ea zicea ca 85% din salariu brut.
Eu dupa cum am citit prin legii,stiu ca asta e procentaju in ori ce situatie.
Intrebarile mele ar fi:1-daca are dreptate secretara?(cu toate ca eu sant sigur ca nu)
2-de ce mi-a propus acest lucru?
Mie mi se pare ceva suspect in toata treaba asta..
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:12, 8 Ianuarie 2015
Ati făcut niste calcule?pentru unele persoane este mai avantajos sa stea in postnatal, pentru altele sa intre direct in concediul de crestere.daca salariul e mic, e mai avantajos sa intre in concediu.
1. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- In aceste venituri intra veniturile din salarii, din indemnizatiile pentru eventuale concedii medicale si din indemnizatia pentru concediul de maternitate.

2. - CCC se acorda dupa terminarea concediului de maternitate (126 de zile) dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.
- Daca doreste, mama poate solicita medicului sa-i elibereze certificatul medical pentru concediul de maternitate numai pana inclusiv in ziua cand copilul implineste 42 de zile iar cu ziua urmatoare poate solicita CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal Victor-Dan Victor-Dan Sotia mea a nascut si a ales sa stea in post natal 1 an,pana pe data de 9 mai 2012. Intre timp a ramas insarcinata ,urmand sa nasca din nou in Iunie ... (vezi toată discuția)