avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie

Buna ziua !
Se prezinta urmatoarea situatie:
Doi parinti incheie in anul 2010 un contract la notar prin care doneaza casa lor fiului lor casatorit, cu conditia ca el si sotia lui sa aiba grija de ei pana la sfarsitul vietii.
In anul 2011 baiatul parintilor divorteaza.
Intrebare: fosta sotie mai poate pretinde drepturi asupra casei daca nu a fost facut partajul?
Imi puteti oferi mai multe informatii despre aceasta situatie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:27, 9 Ianuarie 2015
Daca exista o conditia ca si sotia sa ii ingrijeasca, inseamna ca si ei i-a fost donat, asa ca ar avea dreptul la partaj la jumatate din ap.
Buna dimineata din nou.
As prefera un raspuns din partea unui profesionist in domeniu pentru mai multa siguranta a a informatiei.
Multumesc.
Uitati-va ce scrie in act si va puteti raspunde singur. Daca vreti raspunsul unui profesionist pt mai multa siguranta, mergeti cu actul in biroul unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie, mostenire, vanzare cumparare? user007 user007 buna ziua, as avea o intrebare legat de 'tranzactie' tip parinte - copil. In cazul in care avem 2 apartamente si 2 copii, cum am putea da fiecaruia un ... (vezi toată discuția)
Vanzarep-cumparare/donatie/testament ? ContSters37976 ContSters37976 Parintii s-au despartit , au vandut ap , fiecare si-a luat partea , ca apoi sa-si cumpere cate un ap. cu o camera .Eu ( fiica) am ramas alaturi de mama , ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)