Sunt asistent medical angajat in managementul calitatii de doi ani si as dori sa promovez pe o functie superioara in aceeasi unitate. Vechimea in munca este mult mai mare.
Intrebare:La calculul salarului de baza pentru noua functie se poate considera vechimea in munca ca spor de vechime.
Vechimea in profesie de asistent in managementul calitatii poate deveni vechime in profesie in promovarea pe functia superioara.
Un zidar cu 5 ani vechime in profesia sa nu poate fi considerat ca are 5 ani vechime si ca brutar (ca exemplu), decat daca legea prevede astfel.
Eu nu inteleg insa exact ce intelegeti dvs. prin functie superioara, fiindca daca doriti sa promovati pe o functie de conducere, teoretic aveti nevoie in primul rand sa indepliniti o anumita conditie de vechime in specialitatea studiilor necesare ocuparii acelei functii.
Daca erau necesare studii superioare si dvs. pana acum ati avut doar studii medii finalizate, clar ca nu indepliniti conditiile necesare.
in general pentru a ocupa o anumita functie cu vechime, este necesar sa aveti vechimea respectiva in specialitatea studiilor necesare ocuparii acelei functii. Dvs. degeaba aveti vechime ca si asistent pentru care aveti nevoie doar de studii medii, iar apoi doriti sa vi se considere vechimea de asistent ca o vechime de inginer unde sunt necesare studii superioare. In opinia mea ceea ce doriti dvs. nu se poate. Eventual se pot echivala cele doua functii in sensul ca dvs. sa fiti promovat si sa se considere ca de acum inainte exercitati munca pe noua functie, insa fara sa se considere ca aveti vechime in noua specialitate (functie).
Poate va mai ajuta si cineva mai priceput.
Sunt sigur ca asa e la functionarii publici, dar la restul bugetarilor nu stiu exact cum este. Ar trebui sa va uitati in lege ce scrie.