avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Regim maxima siguranta - posibilitati schimbare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Regim maxima siguranta - posibilitati schimbare

Buna ziua.Sotul meu este inacrcerat la Arad cu o pedeapsa de 3 ani si 9 luni din care a facut 18 luni.In ciuda faptului ca a avut o evidentiere curata,nu are rapoarte si perioada ramasa e mai mica de 3 ani,este tinut pe regim de maxima siguranta fara un motiv concret.Ce se poate face in acest caz.Mentionez ca a facut contestatii la toate refuzurile de schimbare de regim,dar fara rezultat.
si daca nu am bani sa platesc un avocat ce fac? Astept sa treaca timpul si las pe fiecare sa-si faca legile cum doresc ei???Legile scrise atunci pentru ce mai sunt?
ART. 39 din Legea 254/2013
Stabilirea regimului de executare a pedepselor privative de libertate
(1) Regimul de executare a pedepsei privative de libertate se stabileşte de către comisia prevăzută la art. 32 la prima întrunire a acesteia, după terminarea perioadei de carantină şi observare sau după aplicarea regimului provizoriu.
(2) La stabilirea regimului de executare se au în vedere următoarele criterii:
a) durata pedepsei privative de libertate;
b) gradul de risc al persoanei condamnate;
c) antecedentele penale;
d) vârsta şi starea de sănătate ale persoanei condamnate;
e) conduita persoanei condamnate, pozitivă sau negativă, inclusiv în perioadele de detenţie anterioare;
f) nevoile identificate şi abilităţile persoanei condamnate, necesare includerii în programe educaţionale, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială;
g) disponibilitatea persoanei condamnate de a presta muncă şi de a participa la activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională.

Initial,datorita cuantumului pedepsei, pana la intrunirea comisiei, sotul dvs a inceput executarea pedepsei in regim inchis.
Comisia, functie de criteriile de mai sus, a stabilit ca executarea pedepsei sa se faca in regimul cel mai sever, cel de maxima siguranta.
Posibil criteriul de la punctul b) sa fie cel care sa determine comisia, judecatorul de supreveghere a privarii de libertate si instanta de judecata sa mentina acest regim.
De aceea v-am sugerat angajarea unui avocat...
Ultima modificare: Joi, 8 Ianuarie 2015
Francisc Gerber, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare regim detentie vdeny vdeny Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati. Sotul este arestat din noiembrie 2013. A fost pe SGR timp de 6 luni, dupa ce s-a constatat ca nu este un pericol ... (vezi toată discuția)
Regim de detentie oltul oltul care sunt limitele de pedepse conform caruia se calculeaza regimul de detentie conform noului cod penal? (vezi toată discuția)
Contestatie de la conducerea penitenciarului Adyonela Adyonela Buna seara. As vrea sa stiu daca penitenciarul are dreptul de a contesta o hotarire aprobata de Judecatorul de serviciu, in privinta schimbarii regimului de ... (vezi toată discuția)