avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare cumparare

Buna ziua,
Am un apartament de vanzare , care este ipotecat ; am gasit cumparatori , intrebarea mea este la incheierea antecontractului este necesar acordul bancii , sau numai la contractul final?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: FLORIN MUSCA , Evaluator 12:16, 8 Ianuarie 2015
Pentru a proteja ambele parti de refuzul acordului Bancii deoarece antecontract cuprinde niste clauze penale, cel mai bine este sa obtineti acordul creditorului inca de la promisiune. Este posibil si ca avansul pe care il primiti la promisiune sa mearga tot pentru a stinge creditul intr un cont special al bancii sau in contul dvs, nu numai restul de pret cre se va incasa la perfectarea in forma autentica a contractului de vanzare-cumparare.
Este necesar acordul bancii.
daca antecontractul se va face in forma autentica (la notar) este necesar si acordul creditorului ipotecar. daca se face un antecontract in forma privata si nu se solicita notarea in cartea funciara a antecontractului se poate si fara acordul creditorului.
sunt de acord si cu cele doua postari anterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament farkas laura farkas laura Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat, cum trebuie sa procedez la vanzarea unui apartament cumparat cu credit bancar, si ipotecat in favoarea bancii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Antecontract cu clauze abuzive? Miky0225 Miky0225 Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament, am achitat rezervarea si ar trebui sa semnez antecontractul pentru a mi se analiza dosarul de creditare ipotecara ... (vezi toată discuția)
Imobil ipotecat Leonard Turcitu Leonard Turcitu cum pot vinde un imobil aflat sub ipoteca.Care sunt etapele de urmat. (vezi toată discuția)