avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imobil ipotecat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imobil ipotecat

cum pot vinde un imobil aflat sub ipoteca.Care sunt etapele de urmat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:22, 6 Ianuarie 2010
Cumparatorul va dobandi imobilul in aceleasi conditii. Adica grevat de ipoteca. Accepta?
Nu sunt sigura (sa-mi confirme un coleg) dar cred ca in contractul de vanzare cumparare trebuie sa fie parte si creditorul ipotecar.
luati legatura cu banca si mutati ipoteca pe alt imobil ... si puteti vinde imobilul ipotecat

sau

din banii incasati veti plati datoria, si veti solicita radierea ipotecii
Puteti incheia o promisiune de vanzare-cumparare prin care sa primiti un avans echivalent cu suma pentru care a fost ipotecat imobilul, achitati suma creditorului ipotecar si cu dovada emisa de acesta (sau notar) radiati ipoteca si perfectati actul de vanzare-cumparare in forma finala.

Important este ca si cumparatorul sa fie de acord cu aceasta procedura.
se poate vinde si ipotecat imobilul, in masura in care cumparatorul este de acord. dar in mod cert, ii va scadea valoarea in atare conditii .
cel mai bun sfat vi l-a dat colega si sunt de acord cu dansa.
procedati la incheierea unui antecontract de v-c, si cu avansul platiti ipoteca.
este si in avantajul dvs. sa procedati in acest fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament farkas laura farkas laura Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat, cum trebuie sa procedez la vanzarea unui apartament cumparat cu credit bancar, si ipotecat in favoarea bancii. Multumesc. (vezi toată discuția)
Vanzare imobil ipotecat simona10 simona10 Buna ziua, Detin un imobil cu ipoteca rangul I in favoarea bancii, am gasit cumparator, cum as putea s-o vand ? Mentionez ca valoarea ipotecii este mai mica ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat - banca tergiverseaza acordul de vanzare RIonescu RIonescu Buna ziua ! Va aduc atentiei urmatorul caz... Doresc sa vand un apartament grevat de un credit ipotecar. Valoarea ipotecii este de cca 30 000 EUR (din ... (vezi toată discuția)