avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament ipotecat - banca tergiverseaza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament ipotecat - banca tergiverseaza acordul de vanzare

Buna ziua !
Va aduc atentiei urmatorul caz... Doresc sa vand un apartament grevat de un credit ipotecar. Valoarea ipotecii este de cca 30 000 EUR (din valoarea apartamentului de cca 65 000). Am gasit un cumparator interesat, care insa doreste sa se mute cat mai repede in apartament. Banca tergiverseaza acordul de vanzare, si risc sa pierd clientul. Ce solutii legale am ?
- este banca obligata de lege la un anume termen pentru eliberarea acordului de plata ? Cum pot accelera procesul ?
- pot incheia un antecontract de vanzare FARA acordul bancii ? Notarul cu care colaborez nu a dorit sa faca asta.
- pot incheia un antecontract pe o suma suficient de mare sa imi stinga datoria la banca, si sa ma bazez mai degraba pe stingerea ipotecii decat pe acordul de vanzare, pentru a scapa de ipoteca ? Ma gandesc la o clauza care sa ii permita cumparatorului sa se mute in apartament imediat - drept de uzufruct transferat catre cumparator, cu transcrierea dreptului de proprietate doar cand achita intreaga suma.
Ma tem de complicatii daca las cumparatorul sa se mute in apartament fara un antecontract, dar nici nu as vrea sa pierd cumparatorul...

Va multumesc din suflet pentru amabilitate si ajutor !
Toate cele bune !
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2016
RIonescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 15:53, 23 Septembrie 2016
Daca prin solutii legale intelegem a apela la instanta de judecata, probabil eventualul cumparator nu se va muta prea curând.

Pentru un sfat avizat cred ca ar trebui ca o persoana de specialitate sa lectureze contractul pe care il aveti cu banca si apoi veti putea primi un raspuns pliat pe situatia dumneavoastra.
Buna ziua.
Pentru un antecontract este necesar acordul de vanzare al bancii ? Sau m-a dezinformat notarul si pot sa caut altul ? :)
Va multumesc !
Cautati altul. Se poate insera in antecontract clauze penalizatoare si faptul ca aveti obligatia ca pana la perfectarea contractului de vanzare cumparare sa obtineti acordul de instrainare al bancii.Oricum nu puteti vinde fara acel acord.
Va multumesc pentru raspuns ! Da, intentia mea nu e sa pacalesc in vreun fel cumparatorul, ci sa nu il pierd pana binevoieste banca sa imi deblocheze procesul de vanzare. E trist ca trebuie sa te rogi de ei sa iti primeasca banii, si nici cadrul legislativ nu te ajuta cu termene legale ferme.
Din cate inteleg datoria la banca este de 30.000 euro. Discutati cu notarul daca se poate promisiune de vanzare, respectivul va da 30.000 E direct in contul bancii si stingeti datoria la banca si apoi puteti vinde fara probleme. Dar sa nu uitam ca si asa ceva dureaza.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament ipotecat roxana15 roxana15 Am un apartament care este ipotecat in urma unui credit ipotecar. Mai am de platit 50 000 lei la banca si as vrea sa il vand cu 150 000 lei. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament ipotecat vickm vickm As dori sa stiu care este cea mai sigura procedura de urmat pentru achizitionarea unui apartament ipotecat la banca. Proprietarul intentioneaza sa stinga ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)