avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare in perioada concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare in perioada concediu crestere copil

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie, sunt in concediu de crestere copil de pana la un an.
Copilul are in prezent doual luni si jumatate.
Tocmai am fost recrutata pentru un post care mi s-a oferit de catre un alt angajator. Doresc sa accept postul si sa intrerup concediul de crestere copil.

1) Cum se procedeaza pentru a incheia colaborarea cu vechiul anagajator si a deschide colaborarea cu noul anagajator?
2) Voi primi stimulentul de insertie? Care am inteles ca este de 500 lei.
3) Voi mail primi indemnizatia de crestere copil pentru lunile de la nasterea copilului si pana la noua angajare efectiva (cand se va semna contractul de angajare) ? In acest moment dosarul pentru primirea indemnizatiei de crestere este in lucru si am inteles ca plata se face undeva din 20 Februarie.

Multumesc frumos anticipat!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:57, 9 Ianuarie 2015
1. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- In aceeasi cerere specificati si ca solicitati incetarea cu aceeasi data a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).

2. - Veti benficia de indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) pana va angajati la noul loc de munca.
- Dupa angajare mergeti la Primarie si solicitati suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC si plata stimulentului de insertie.
Multumesc frumos pentru lamurire, dle Valeriu.

Odata lucrand la noul angajator, daca din diverse motive doresc sa revin in CCC pana la un an al copilului, acest lucru mai este posibil? Ori intoarcerea la serviciu are caracter ireversibil?
1. Puteti sa intrati in CCC si sa reluati activitatea de cate ori doriti dvs., pana implineste copilul 1 an.

2. Numai sa nu se supere angajatorul ca il puneti in situatii mai putin placute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie dupa intreruperea ccc Ale2784 Ale2784 Buna ziua! Sunt in concediu de maternitate pentru doi ani si vreau sa ma intorc la munca mai repede cu 6 luni (fetita mea are 1 an si 6 luni) doar ca nu la ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuiesc facuti la renuntarea la concediul de crestere copil si angajarea in alt loc de munca florisecuiu florisecuiu eu nrmal in februarie 2012 ar trebui sa in cep munca dar am fost la un interviu la alta firma si de la 1 .12.2011 am fost acceptata sa-mi incep activitatea ... (vezi toată discuția)