avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O nelamurire cu Alocatia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O nelamurire cu Alocatia

Buna ziua tuturor , snt nou pe acest forum si de aceea rog ca vineva sa imi raspunda daca bine-voieste la o intreb : Sotia a nascut in 2014 luna septembrie 22 , si eu nu am fost acasa cand a facut acte de alocatie si nustiu ce si cum a facut doar stiu ca in decembrie a venit alocatie de 397 lei, dar am citit pe alt forum si am inteles ca trebuia totusi sa vina mai mult (trusou,indemnizatie si ceva ajutor pentru k nu are nici un venit ) cum pot sa aflu ???..daca poate sa refaca actele sau sa le aduc la cunostiinta alora ca ea de fapt nu are nici un venit in afara de acea alocatie ,nu a lucrat nicaieri cel putin cu carte de munca ! Mentionez nu sunt Legal casatorit cu ea! in principiu doar ala e venitul ei, se poate face ceva cu privire la aceasta alocatie? unde sa ma interesez ? este Primul copil prima nastere a ei ! Multumesc si astept email o info .:):O
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:18, 8 Ianuarie 2015
1. Alocatia de stat pentru copii este de 200 lei lunar pana implinste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pama implineste copilul 18 ani.

2. Alocatia de stat pentru copii se plateste incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.

3. - Nu se mai acorda trusou si alte ajutoare materiale.
- Poate merge la Primarie sa vada daca indeplineste conditiile pentru un ajutor social.

4. - Daca dvs. ati recunoscul copilul si sunteti inregistrat pe certificatul de nastere ca tatal acestuia atunci puteti beneficia dvs. de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sau de stimulentul de insertie.
- Conditia este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa fi avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficii dupa nastere aba1011 aba1011 Buna ziua din nou la toata lumea.Am o singura intrebare daca ma puteti lamuri.Dupa nastere ce beneficii banesti primeste mama si de la cine.Am auzit ceva de un ... (vezi toată discuția)
Alocatie nou nascut my angel my angel Am nascut acum doua luni si as dori sa aflu daca beneficiez de alocatie pt nou nascut,precizez ca beneficiez de alocatie de stat si de indemnizatie. (vezi toată discuția)
Alocatie nou nascut denis21 denis21 Daca am nascut pe 1 iulie2010 mai beneficiez de alocatie nou nascut? De la primarie pana acum mi-au spus ca nu o sa mai beneficiez de trusoul de nou ... (vezi toată discuția)