Bună ziua ,am divorțat de soțul meu în 2013 , atunci când am divorțat se schimbase legea și custodia este comuna .Eu as vrea sa plec cu copilul din tara dar el refuza sa îmi acorde semnatura ...as dori sa aflu ce șanse am sa câștig un proces pentru suplinire semnături de către judecător în condițiile în care el nu plătește pensie alimentara și nu mă ajuta cu nimic ..El este plecat din tara de aproape un an și nici nu pot sa dau de el, nu știu unde este...la divorț a rămas sa nu îl oblig la pensia alimentara dar a luat angajamentul verbal o o va plăti și nici nu a cerut drept de vizita ...Eu am lucrat în Anglia cu acte în regula și am plătit contribuția la stat englez, eu mă voi recăsători și actualul meu soț va lucra și el în Anglia și as vrea sa plec și eu din nou acolo împreună cu copilul are 9 ani , pot dovedi ca am unde sa locuiesc mama mea are casa acolo (chirie)dar are contract,..care ar fii condițiile pe care trebuiuie sa la îndeplinesc pentru a avea câștig în acest proces..Va mulțumesc
Buna ziua!
Va trebui sa introduceti in instanta o cerere de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti, avand in vedere faptul ca tatal nu se implica sub nicio forma in cresterea si educarea minorului si nu mentine legatura cu acesta.
Astfel, nu veti mai fi nevoita sa cereti acordul tatalui pentru deciziile pe care doriti sa le luati in privinta copilului.
buna ziua ,multumesc pentru raspuns ,dar as dori sa aflu daca pot face cerere de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti, ,fara sa il decad din drepturile parintesti ,pt k acest lucru am inteles k e mai greu de dovedit ,