avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita in cazul unei persoane handicapate
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita in cazul unei persoane handicapate

Tatal meu a facut in urma cu 3 ani un imprumut acoperit cu o polita de asigurare in caz de deces sau invaliditate.Din nefericire a ramas invalid din cauza unui accident vascular ,dupa care banca a inaintat dosar de dauna respectivei companii de asigurari.Compania de asigurari s-a dezis de respectiva polita motivand ca ei nu au asigurat situatia tatalui meu...Desigur ca am facut reclamatie la ei,apoi la C.S.A. care s-a dovedit complet neputincioasa,indrumandu-ma doar spre sala de judecata!!!

Intre timp,banca i-a trimis tatalui meu o somatie ca daca nu va plati in 48 de ore suma de 2500 ron,va trece la executarea silita!!! Sa inteleg ca deocamdata este o amenintare....Pana la prezenta somatie Banca nu a intreprins niciun demers decat acela de a-si recupera datoria de la Compania de asigurari.

Tatal meu ca persoana handicapata are dreptul la reprezentare juridica gratuita.Unde si cum poate solicita acest sprijin?Si cat este de indreptatita banca sa-l sileasca la plata unei datorii pe care el a asigurat-o cu o polita solicitata de ea,polita care s-a dovedit ineficienta.

As vrea sa mai spun ca intre timp am facut o sesizare si la Guvern,sesizare care a fost luata in considerare si astept raspunsul dumnealor.

Ca sa fiu bine-inteleasa, nu e o incercare de a insela o banca ci o lupta pentru ca si Banca sa-si asume propria greseala obligandu-l pe tatal meu sa plateasca o polita care trebuia sa-l absolve de raspundere in caz de deces sau invaliditate.

Cel mai recent răspuns: ContSters79575 , utilizator 03:29, 6 Iunie 2009
executarea silita nu iarta pe nimeni chiar si invalid.
adresati-va baroului orasului din care sunteti, pentru a-i trimite un avocat.
de regula ar fi ideal sa va luati dvs un avocat ales, nu unul din oficiu(care de regula sunt incepatori, sau n -au procese ca avocati alesi)B-)
este esential sa consultati un avocat live, ca sa studieze toate documentele tatalui dvs incheiate cu banca.

av.m.vasilescu
Da...stiu ca sala de judecata ar fi o solutie ,dar ma tem ca nu e nicio prevedere clara in situatia in care se afla tatal meu...
Adica el face un imprumut ,il asigura cu o polita solicitata si cesionata bancii ,ramane invalid,situatie asigurata ,banca cere preluarea riscului de catre Asigurari care refuza recunoasterea situatiei si acum banca se intoarce tot la tata sa-si recupereze datoria...De ce? De ce nu se lupta cu firma de asigurari caci ei sunt beneficiarii politei cu care tata s-a asigurat in caz de invaliditate? Numai drepturile bancii existe?Banca nu trebuie sa-si asume si eventualele greseli?
Si am uitat sa mentionez ca in urma accidentului vascular nu se mai poate reprezenta( a uitat sa scrie ,sa citeasca, nu mai poate sa vorbeasca,dar e constient de ce se intampla si foarte lucid..)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea beneficiarilor de credite la incheierea unor "asigurari inutile" ContSters79575 ContSters79575 tatal meu a facut un imprumut pe care l-a asigurat cu o asigurare de viata si invaliditate,la acea data fiind pensionar dar si angajat ca paznic la un ... (vezi toată discuția)
Ciu sa-i cer sa-mi faca dreptate? ContSters79575 ContSters79575 Buna ziua! Sunt prinsa intr-un labirint al reclamatiilor din care nu mai stiu cum sa scap. Ar fi trebuit ca tatal meu sa fie beneficiarul unei polite de ... (vezi toată discuția)
Am gasit acte de imprumut la brd finance ale tatalui meu dupa ce a murit albumihaela albumihaela Tatal meu anul trecut in 28.02.2014 a luat de la BRD Finance un imprumut pentru un televizor...data scadenta a primei rate a fost in 03.04.2014 nu a platito ... (vezi toată discuția)