Tatal meu a facut in urma cu 3 ani un imprumut acoperit cu o polita de asigurare in caz de deces sau invaliditate.Din nefericire a ramas invalid din cauza unui accident vascular ,dupa care banca a inaintat dosar de dauna respectivei companii de asigurari.Compania de asigurari s-a dezis de respectiva polita motivand ca ei nu au asigurat situatia tatalui meu...Desigur ca am facut reclamatie la ei,apoi la C.S.A. care s-a dovedit complet neputincioasa,indrumandu-ma doar spre sala de judecata!!!
Intre timp,banca i-a trimis tatalui meu o somatie ca daca nu va plati in 48 de ore suma de 2500 ron,va trece la executarea silita!!! Sa inteleg ca deocamdata este o amenintare....Pana la prezenta somatie Banca nu a intreprins niciun demers decat acela de a-si recupera datoria de la Compania de asigurari.
Tatal meu ca persoana handicapata are dreptul la reprezentare juridica gratuita.Unde si cum poate solicita acest sprijin?Si cat este de indreptatita banca sa-l sileasca la plata unei datorii pe care el a asigurat-o cu o polita solicitata de ea,polita care s-a dovedit ineficienta.
As vrea sa mai spun ca intre timp am facut o sesizare si la Guvern,sesizare care a fost luata in considerare si astept raspunsul dumnealor.
Ca sa fiu bine-inteleasa, nu e o incercare de a insela o banca ci o lupta pentru ca si Banca sa-si asume propria greseala obligandu-l pe tatal meu sa plateasca o polita care trebuia sa-l absolve de raspundere in caz de deces sau invaliditate.
executarea silita nu iarta pe nimeni chiar si invalid.
adresati-va baroului orasului din care sunteti, pentru a-i trimite un avocat.
de regula ar fi ideal sa va luati dvs un avocat ales, nu unul din oficiu(care de regula sunt incepatori, sau n -au procese ca avocati alesi)B-)
este esential sa consultati un avocat live, ca sa studieze toate documentele tatalui dvs incheiate cu banca.
Da...stiu ca sala de judecata ar fi o solutie ,dar ma tem ca nu e nicio prevedere clara in situatia in care se afla tatal meu...
Adica el face un imprumut ,il asigura cu o polita solicitata si cesionata bancii ,ramane invalid,situatie asigurata ,banca cere preluarea riscului de catre Asigurari care refuza recunoasterea situatiei si acum banca se intoarce tot la tata sa-si recupereze datoria...De ce? De ce nu se lupta cu firma de asigurari caci ei sunt beneficiarii politei cu care tata s-a asigurat in caz de invaliditate? Numai drepturile bancii existe?Banca nu trebuie sa-si asume si eventualele greseli?
Si am uitat sa mentionez ca in urma accidentului vascular nu se mai poate reprezenta( a uitat sa scrie ,sa citeasca, nu mai poate sa vorbeasca,dar e constient de ce se intampla si foarte lucid..)