Buna seara!
Va rog, foarte mult, daca lucreaza cineva pe un post de sef serviciu in invatamantul superior sau daca exista cineva care se cunoasca la modul foarte concret si precis algoritmul de calcul pentru salariul de baza al unui sef de serviciu, sa posteze aici.
Multumesc, anticipat, foarte mult.
Practic, sunt putin nedumerit. Am obtinut un post, prin concurs, dar salariul comunicat mi se pare destul de mic (ma rog, raportat la salariul avut anterior). Mi s-a spus ceva de aproximatix 1600 lei (salariu de baza) +spor vechime + indemnizatie de conducere.
Am citit legislatia iar mie calculul imi "da" altceva. In Legea 284/2010, la sef serviciu, la capitolul "Functii de conducere din invatamantul superior", apare doi coeficienti de ierarhizare : 4,98 (gradul I) si 5,23 (gradul II). Din cate am citit, acestia se inmultesc cu indicatorul de referinta de 600 de lei. Practic, sunt doua variante de salariu de baza : 2.988 lei (gradul I) si 3.138 (gradul II). Bun, inteleg din lege ca aceste valori cuprind sporul de vechime la valoarea maxima. In cazul asta, "dam jos" cei 25% si avem noile salarii de baza de: 2.390 (gradul I) si 2.510 (gradul II).
E ceva ce-mi scapa?! Intre 1600 lei (cat mi s-a spus) si 2390 e ceva diferenta.
Mai mult decat atat, am cautat, aleator, niste declaratii de avere de pe la universtitati din tara. Am gasit
salariul net (!!!) al unui sef de birou de vreo 3881 lei lunar - asta inseamna peste 5000 lei brut (salariu de baza + toate sporurile), aici:
[ link extern ]
Deci?!?! De ce sunt diferentele astea atat de mari? :O Intre cum am calculat eu, cum mi s-a comunicat si ce am gasit, practic, pe net?!? Care este formula corecta, legala si care sunt valorile salariul de baza pentru sef serviciu ?!?
Multumesc frumos!!