avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contabilitate ptr servicii de taxi
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contabilitate ptr servicii de taxi

cum se tine contabilitatea la un srl ptr servicii de taxi?
Cel mai recent răspuns: octavian41 , utilizator 17:43, 9 Ianuarie 2015
octavian41 a scris:

cum se tine contabilitatea la un srl ptr servicii de taxi?

Daca as putea sa rezum 4 ani de facultate si 3 ani de stagii profesionale (minim, doar pentru dreptul de profesie) intr-o singura fraza, v-as raspunde cu mare drag.

D-voastra tocmai ati intrebat cum se repara un camion.
Aveti dreptate ! Nici eu nu as fi stiut ce sa raspund . Am sa detaliez. Nu ma pricep la contabilitate si as fi vrut sa stiu cum se tine contabilitatea la un SRL cu o licenta taxi .Concret ...Urmeaza sa preiau de la cineva (un PFA) o licenta taxi . Am inteles ca PFA-ul lui se va transforma in SRL. SI eu sunt PFA si tin o evidenta contabila simpla. La mine este destul de usor . Sigur treaba se complica atunci cind voi inchiria licenta unei persoane care vrea sa faca taxi si vine cu masina proprie, pe care o va trece pe SRL-ul de mai sus amintit. Pe scurt cam asta este problema . Multumesc !
La SRL e prea complex pentru explicatii pe net. Se tine contabilitate in partida dubla dupa reglementari profesionale stricte, apar reguli de casierie specifice, bilant, registre obligatorii, declaratii in plus cel putin la trimestru, manual de politici contabile etc etc.Va trebuie un contabil, poate fi economist daca nu expert. Oricum, economistul, ca sa poata semna bilantul va trebui sa aiba contract de munca. Expertul poate semna si bilantul doar in baza unui contract de prestari servicii. Si nu e vorba doar de contabilitate ci si de fiscalitate, sunt multe chichite. De exemplu stiati ca puteti scadea din baza impozabila a impozitului pe venit contravaloarea casei de marcat achizitionate pe firma?
Concluzie: va trebuie musai contabil.
Multumesc mult pentru detalii. A fost deajuns sa citesc despre economist, contract de munca , registre , bilanturi si alte alea . Am avut srl dupa 90 si stiu cum e. Ma gandeam ca la prestari servicii e mai simplu. Nu ma mai tenteaza . Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine semneaza bilantul CAMELIADORI CAMELIADORI daca am un srl cu activitate financiar contabila pot semna bilantul sau imi trebuie un expert (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii Iuliana Preda Iuliana Preda In cazul unei persoane de profesie economist s-ar putea incheia un contract de prestari servicii cu o persoana juridica, care sa fie inscris la Administratia ... (vezi toată discuția)
Pot semna bilantul, balanta, declaratii? MirelaIon04 MirelaIon04 Buna ziua, Am terminat in 2004 ASE-ul - Contabilitate si Informatica de Gestiune si tot atunci m-am angajat (am deci o experienta de 5 ani) ca si contabil. Nu ... (vezi toată discuția)