avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Coasigurat -cu venit din pamant inscris la asociatie ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Coasigurat -cu venit din pamant inscris la asociatie agricola

Intrebare:
-in 2014,nerealizand niciun venit, am fost coasigurata la sanatate, sotul care este salariat bugetar ,fiind asigurat.Acum am dobandit teren agricol,3 ha, prin mostenire de la parintii decedati, care este inscris la o asociatie agricola,in alt judet decat cel de domiciliu, care imi va retine din venitul cuvenit taxele si impozitele .
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie pentru a fi asigurata la sanatate in 2015 ?
Mai pot fi considerat in intretinerea sotului ?
Mai pot fi coasigurata?
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
bebed, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 13:49, 9 Ianuarie 2015
Pentru a fi asigurat trebuie cotizat lunar, pentru minim un salariu lunar minim pe economie.
Pentru a va pastra calitatea de coasigurat trebuie sa nu inregistrati nici un venit impozabil evidentiat la ANAF.
Terenul agricol mostenit ,de la parinti nu se incadreaza in nici una din categoriile pentru care se datoreaza contributia la sanatate.
Eventualele venituri impozabile insa,obtinute din exploatarea terenului agricol va vor decadea din calitatea de coasigurat si va trebui sa platiti contributia la sanatate aferenta acestor venituri dar nu mai putin de 5.5% din salariul minim brut lunar in cazul arendarii.
Vezi Legea 95/2006art 213, cat si Codul fiscal art 296^21 al.2^2 si al.6.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala ? lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : mama mea sufera de mai multe afectiuni si,de anul trecut,dupa decesul tatalui meu,am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de sanatate eugen02 eugen02 cum pot avea calitatea de asigurat in sistemul public de sanatate daca nu sunt angajat si nu am venituri ? se poate sa platesc personal aceasta asigurare? ... (vezi toată discuția)
Coasigurat alecris alecris Eu lucrez in invatamant de 15 ani iar sotul meu nu este anjajat nicaieri de 3 ani. Poate figura ca si coasigurat? Ce acte sunt necesare si unde se depun? ... (vezi toată discuția)