avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... taxa judiciara de timbru -litigiu de munca-
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

taxa judiciara de timbru -litigiu de munca-

La data de 13.04.2009 am inaintat la tribunalul dolj o cerere de chemare in judecata impotriva angajatorului prin care am salicitat : anularea deciziei de sanctiune, recalcularea salariului si daune morale intemeindu-mi actiunea pe temeiul de drept :art.269 din codul muncii coloborat pe art 122 ccm unitate; pentru discriminare nivel de salarizare,hartuire morala si psihica etc. mergand pe ordonanta 137/2000, pentru a-mi putea dovedi si criteriile discriminarii mele.In cadrul procesului a fost introdus ca intervenient si CNPCD Bucuresti Daca temeiul de drept specificat de mine in cererea de chemare in judecata este pe codul muncii- trebuie sa platesc taxa judiciara de timbru? Ma puteti ajuta cu un sfat, o parere? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 11:21, 6 Iunie 2009
LITIGILE DE MUNCA SAU CELE CARE AU CA IZVOR UN RAPORT JURIDIC DE MUNCA SUNT SCUTITE DE TAXA DE TIMBRU SI DE TIMBRU JUDICIAR
Cred ca raspunsul la problema dvs a mai fost dat pe acest topic
www.avocatnet.ro/content/for...

:offtopic:
Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe topicuri. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
In ceea ce priveste taxa de timbru si timbru judiciar in cazul litigiilor de munca: Avand in vedere dispoz. inscrise in art. 302/1 alin. 2 C.proc.civ., art. 285 din Codul muncii coroborat cu art. 281 din acelasi cod, cererea este scutita de plata taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar, in temeiul art. 15 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea timbru judiciar litigii de munca Mara 30 Mara 30 Va rog sa-mi spuneti si mie care e valoarea timbrului judiciar pentru litigii de munca.Stiu ca e sctuita de taxa de timbru dar nu si de timbru judiciar. (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru - daune morale - cristina_mihaela cristina_mihaela Buna seara. Am pe rol un litigiu pe discriminare Ordonanta 137/2000, in care solicit si daune morale- despagubiri. Intrebarea mea este : trebuie platita taxa ... (vezi toată discuția)
Daune morale _rog o informatie _ marian-cristinel marian-cristinel Doresc a inainta pe cale judecatoreasca o actiune impotriva angajatorului pentru o sanctiune abuziva, nelegala si netemeinica dar nu numai .De foarte mult timp ... (vezi toată discuția)