avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valoarea timbru judiciar litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valoarea timbru judiciar litigii de munca

Va rog sa-mi spuneti si mie care e valoarea timbrului judiciar pentru litigii de munca.Stiu ca e sctuita de taxa de timbru dar nu si de timbru judiciar.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:59, 15 Octombrie 2009
Buna ziua!
Voi fi foarte scurt: litigiile de muncă nu se timbreaza, nici taxa de timbru și nici timbru judiciar.
Bafta!
Din Codul muncii:
Art. 281. - Jurisdictia muncii are ca obiect solutionarea conflictelor de munca cu privire la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale sau, dupa caz, colective de munca prevazute de prezentul cod, precum si a cererilor privind raporturile juridice dintre partenerii sociali, stabilite potrivit prezentului cod.
Art. 285. - Cauzele prevazute la art. 281 sunt scutite de taxa judiciara de timbru si de timbrul judiciar.
Potrivit art.285 din Codul muncii, litigiile de munca " sunt scutite de taxa judiciară de timbru şi de timbrul judiciar."
Da, nu aveti de platit nimic catre stat.
Potrivit dispozitiilor din codul muncii, sunteti scutita atat de plata taxei de timbru, cat si a timbrului judiciar (asa cum au aratat si colegii mei)! =D>
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat

Alte discuții în legătură

Care este valoarea taxei de timbru si ce fel de timbru judiciar? MagisterLudi MagisterLudi Salutare Acum cateva saptamani am fost dat afara din firma in care lucram. am consultat Codul muncii si mi-am dat seama ca am sanse mari de a castiga in ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru -litigiu de munca- cristina_mihaela cristina_mihaela La data de 13.04.2009 am inaintat la tribunalul dolj o cerere de chemare in judecata impotriva angajatorului prin care am salicitat : anularea deciziei de ... (vezi toată discuția)
Daune morale _rog o informatie _ marian-cristinel marian-cristinel Doresc a inainta pe cale judecatoreasca o actiune impotriva angajatorului pentru o sanctiune abuziva, nelegala si netemeinica dar nu numai .De foarte mult timp ... (vezi toată discuția)