Cum inregistrez un document care reprezinta achizitia de benzina sau diverse consumabile pentru firma, plata este facuta de angajat iar banii ii sunt platiti angajatului abia luna urmatoare ?
Acest lucru insemana ca angajatul a imprumutat societatea
531= 462
iar cand angajatul primeste banii
462=531
Documentele le inregistrati la data la care sunt emise
Precizez ca in mod normal se acorda avans de trezorerie angajatului, dupa care acesta aduce actele, face un decont si se stinge avansul.Dar asta daca chiar primeste banii inainte de a-i cheltui.
eu gandesc asa: 6022, sau..628 = 401 la momentul cumpararii document factura, bon
401 = 462 la momentul platii furnizorului document chitanta,bon
462 = 531 la momentul primirii banilor de catre angajat disp.plata
caci angajatul nu a depus banii in casa, ci a platit direct furnizorul, iar mai tarziu a primit banii din casa
e corect ?
trebuie facut contract de creditare firma de catre angajat daca folosesc contul 462 sau domentele in sine sunt suficiente ?
Aceasta monografie este corecta in cazul acordarii avansurilor de trezorerie si in loc de 462 ar fi fost 542.
Dar asa, daca angajatul plateste din banii proprii mi se pare corect sa-i fie evidentiata creanta pri formula 531=462 inainte de efectuarea cumparaturilor, nu este totusi o procedura de rutina si nu o recomand decat ca exceptie.
Decont de cheltuieli
dianabp
buna ziua,
imi poate spune cineva monografia contabila in cazul unul decont de cheltuieli interne (a cumparat din banii lui cartus pt imprimanta si nu as ... (vezi toată discuția)