avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Supraveghere strada
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Supraveghere strada

Buna ziua.
Un vecin de pe strada mea caruia anul trecut in decembrie o banda de hoti au intrat prin efractie in casa lui furandu-i bunuri de valoare,a instalat acum camere de supraveghere in unul din stalpii portii.Camere care monitorizeaza atat portiunea de strada din fata casei lui cat si toata strada in stanga si in dreapta.Deci toata strada si toate portile sunt monitorizate de el.Este legal sau nu ce a facut? Are dreptul sa monitorizeze toata strada fara acordul vecinilor?
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 23:59, 9 Ianuarie 2015
Instalarea sistemelor de supraveghere ,detinerea si acccesul datelor stocate sunt supuse unor dispozitii speciale ,L nr 677/2001 si L nr 333/2003
Instalarea sistemelor de supraveghere -legal poate fi executata numai de catre unitati special acreditate,care detin licenta eliberata de catre IGPR si SRI
Va multumesc pentru raspunsuri.Sistemul de supraveghere a fost instalat de o firma autorizata.Dar totusi cel care beneficiaza de acest sistem este persoana fizica,nu juridica.Din legile pe care le-am citit inainte sa postez aceasta intrebare si dupa aceea nu m-au lamurit daca o persoana fizica are dreptul sa supravegheze o strada intreaga doar pentru ca asa vrea el.
Persoana fizica poate instala sistemul de supraveghere strict in suprafata proprietatii sale
In speta supusa discutiei ,instalarea sistemului de supraveghere stradal,incalca normele in domeniu
Eventuala sesizare a politiei ar avea drept consecinta obligarea proprietarului sa ridice sistemul de supraveghere instalat pe strada si sa il monteze astfel incat sa poata opera si stoca date strict in limitele proprietatii sale
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
ynocentta, utilizator
Va multumesc pentru raspunsul clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Camere video private arlacot arlacot Salut, Nu stiu unde s-ar incadra urmatoarea problema, sper sa fi selectat bine forumul. Detin un teren ingradit unde am o magazie/atelier, iar prin gard ... (vezi toată discuția)
La casa este necesara licenta supraveghere video? amariusflorin amariusflorin Locuiesc la casa particulara. Saptamana trecuta am montat la mijlocul gardului cu vecinul doua camera orientate spre capeti. Pe casa am montat una care le ... (vezi toată discuția)