avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reglare cont furnizor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reglare cont furnizor

Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu urmatoarea probblema: am observat acum ca in luna 07 s-a facut o inregistrare incorecta in ceea ce priveste inregistrarea facturii de energie electrica. S-a inregistrat 401=628 in loc de 605. Intrebarea mea este cum sa fac acum reglarea?! Pot face direct 628=605 sau exista un cont de legatura?
Mentionez ca firma este micro, neplatitoare de TVA.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: anomarairam , utilizator 16:31, 9 Ianuarie 2015
In primul rand retineti o chestiune ce va poate ajuta pe viitor:

Orice cheltuiala incepe prin a se debita.

Deci nota dvs a fost 628=401

Reglarea o faceti asa:

-628=-401
605=401
Da aveti mare dreptate, am scris eu gresit, am gandit corect dar am scris gresit, greseala de incepator care nu se justifica...of...atentia asta!
Va multumesc mult de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Planul de conturi CRINA1 CRINA1 Buna ziua, doresc o indrumare daca se poate, incerc sa descifrez singura planul de conturi prin a face teurile conturilor si corespondenta acestora prin ... (vezi toată discuția)
Facturare cheltuieli care nu-mi apartin anonim anonim AVEM INCHIRIAT UN SPATIU IAR UTILITATILE VIN FACTURATE PE FIRMA NOASTRA . LA RANDUL NOSTRU LE FACTURAM MAI DEPARTE . DE EXEMPLU ENERGIE DE 100.000 LEI CU TVA ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila refacturare utilitati catre chiriasi oliviaUC oliviaUC Buna ziua, O firma al carei obiect de activitate este inchirierea de spatii inregistreaza, conform contractului comercial, 2 tipuri de venit: - din ... (vezi toată discuția)