avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobiliara - proces verbal de situatie
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobiliara - proces verbal de situatie

Mai am o dilema: procesul verbal de situatie intocmit in conf cu prevederile art. 496 este act de executare sau nu??
Pana acum eram ferm convins ca acest pv nu este act de executare! insa, recent am vazut si opinia contrara conform careia pv-ul de situatie este act de executare - "Executarea silita imobiliara - Adrian Stoica, ed. Universul juridic, Bucuresti 2009, pag. 169".
Dupa opinia dumneavoastra, dupa practica uzitata acest act ar constitui act de executare sau este doar un act premergator executarii silite ce are rolul de a individualiza bunul ce face obiectul executarii?
Din ceea ce am citit pe acest forum am vazut ca o opinie ar fi in sensul celei de-a doua variante!!
Astept si alte parerii!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 22:26, 7 August 2009
Procesul Verbal nu poate fi act de executare ci un act premergator executarii,eventual de constatare ce face parte din procedura executarii silite.
Cititi cu atentie ce scrie in acel proces verbal.Nu cred ca scrie ca se constituie a fi titlu executoriu.
Orice act intocmit de executorul judecatoresc o data cu initierea procedurii reprezinta un act de executare in sine.
Nu este necesar ca acest proces sa reprezinte titlu executoriu!
Este premergator vanzarii la licitatie, dar este ulterior cererii de executare silita depuse de creditor si nu se realizeaza decat dupa incuviintarea executarii silite a debitorului. Face parte dintre procesele verbale, acte de executare, indicate in art. 388 c.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobiliara violetabadea violetabadea buna seara Am si eu o intrebare, din experienta dumneavostra intr-o executare imobiliara mai este necesar sa se trimita somatie debitorului inainte de ... (vezi toată discuția)
Contestaþie la executare dadural dadural Am solicitat pe data de 24.09.2010 BEJ executarea silita a unui titlu executoriu. BEJ a obtinut pe data de 29.09.2010 încuvinţarea executării silite. Pe ... (vezi toată discuția)
Reducere onorariu avocat in faza executarii silite Alina-Adriana Visirin Alina-Adriana Visirin As dori sa fac o contestatie la executare silita prin care sa solicit diminuarea onorariului de avocat in faza executarii silite. Ca sa contest somatia unde se ... (vezi toată discuția)