avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare judecatoreasca

Buna ziua.Va rog ajutatima si pe mine cu niste raspunsuri.

In 2006 am avut un accident de masina in urma caruia am ramas paralizat. Mam
judecat cu persoana care a fost la volan pentru daune morale (nu avea permis era baut si nici asigurare absolut nimic, la masina numere avea de Italia) mai specific ca eu nu stiam aceste lucruri cand mam urcat in masina.
Lam dat in judecata in 20010 sa dat o sentinta definitiva si executorie in care la condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare (pentru k mai avea si alte dosare) si la obligat la plata unor daune morale si o pensie de intretinere lunara... acum tin sa va spun ca nu mia dat nicun leu din tot ce scria acolo.
Greseala mea unde cred eu ca a fost k nu am mers cu acea decizie definitiva si executorie la un Executor sa o puna in aplicare si asa au trecut aia trei ani in care trebuia pusa in aplicare.
Motivul pentru care nu am mai mers cu ea la executoriu a fost pentru ca nu are nimic pe numele lui si nici nu avea servici pentru a il putea obliga sa plateasca acei bani lunari care era obligat prin lege sa ii plateasca pe durata incapacitati mele de munca.
Mai este o chesti cu masina de care nu am stiut pentru k am avut o avocata care nu prea a interesato decat bani care iam dat pentru ca altfel nu pot sa imi explic cum nu a stiut de varianta cu Fondul Victimelor Strazilor ca care ma incadram, eu toate aceste lucruri leam aflat de curand de la alt avocat care sa uitat in acte si a observat aceste lucruri.
Acum ce vreau sa stiu daca il mai pot da in judecata sa deschid alt proces pe parte civila cu soferu si sa ma judec cu el pentru ca nu mia dat absolut nimic din ce scria in sentinta va rog spunetim daca exista vreo cale ce pot face.

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
ContSters278981, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:17, 11 Ianuarie 2015
Daca instanta de judecata a pronuntat hotarare favorabila dvs dar de care nu va puteti folosi urmare a starii de insolvabilitate a faptuitorului,concret orice demers al dvs este supus esecului - daca faptuitorul nu poate fi executat silit
Din pacate sansele de a mai face ceva sunt aproape inexistente.
Incercati sa mergeti la executor judecatoresc daca credeti ca are bunuri pe numele sau.

Este insa posibil sa nu mai puteti face nimic...si din acest motiv aveti mare gjija ce bani platiti la executorul judecatoresc intrucat e posibil sa nu ii recuperati...
Incercati sa mergeti la executor judecatoresc daca credeti ca are bunuri pe numele sau.

Nu se justifica tentativa de incercare recuperare suma dispusa prin hotararea instantei de judecata,in conditiile in care au trecut cei 3 ani in care putea executa debitorul,mai mult este recunoscut faptul ca
faptuitorul nu are nimic pe numele lui si nici nu avea servici pentru a il putea obliga sa plateasca acei bani lunari care era obligat prin lege sa ii plateasca pe durata incapacitati mele de munca.
E greu de spus...
Poate pierde dreptul definitiv...
Sau poate incerca a spera in viitor...ca oamenii mai pot dobandi o mostenire...
Aveti dreptate au trecut cei 3 ani in care trebuia sa merg cu pronuntarea la executoriu.

Ce am uitat sa specific ca.. acum el sa angajat cu carte de munca de aproximativ 6,7 luni

mai pot face ceva? il mai pot da din nou in judecata?

Alte discuții în legătură

Nu pot sa imi inmatriculez masina la financiar bogdan1987 bogdan1987 Buna ziua Am si eu o intrebare despre cum pot sa imi inmatriculez masina la financiar deoarece am cumparato acuma si persoana de la care am cumparato nu mia ... (vezi toată discuția)
Executare silita mantaandreea mantaandreea sotul meu a primit prin sentinta definitiva 2 ani cu executare si daune morale in val de 5000 ron.precizez ca sotul inca ispaseste din pedeapsa iar din ... (vezi toată discuția)
Probleme in urma unei contestatii pentru un proces verbal de contraventie alind alind Pe data de 25.03.2009 am avut un accident rutier la care am fost pus vinovat de catre politist.Fiind convins ca nu sunt vinovat am depus contestatie la ... (vezi toată discuția)