sotul meu a primit prin sentinta definitiva 2 ani cu executare si daune morale in val de 5000 ron.precizez ca sotul inca ispaseste din pedeapsa iar din daunele morale nu s-a platit nimic deoarece el era singurul intretinator al familiei.cu toate astea am primit o somatie de la un executor care ne obliga sa platim suma de 5900+900 cheltuieli de executare intr-o zi de la pimirirea acestei somatii.mentionez ca eu cu sotul meu nu avem cesti banii si nici nimic de valoare care ar putea acoperi aceasta suma(casa,masina,terenuri sau alte bunuri,mosteniri)noi locuiam cu chirie.va rog sa imi spuneti cum se procedeaza mai departe si ce se poate intampla in acest caz.sotul v-a intra in comisia de eliberare conditionata la sfarsitul lunii..va multumesc anticipat!
Sotul este cel obliogat si nu dvs. Mergeti la executor si precizati ca este in stare de arest , solicitati termen pana la elioberarea sa . Daunele trebuie platite , altfel niciodata nu veti putea obtine reabilitarea sotului.Puteti cere plata in rate.
am uitat sa mentionez ca sotul meu are termen pe 20 02 pentru revizuirea cazului.intrebarea este nu se tine cont si de aceasta revizuire pe care am inaintat-o (ma refer si la daunele morale).ce se poate castiga prin revizuire????????
Din punctul da vedere al creditorului, hotararea a ramas definitiva si o poate pune in aplicare.
Va incerca sa obtina suma de bani prevazuta in hotarare, fie pe cale amiabila, de buna voie, fie pe calea executarii silite.