avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... , Bună ziua! Am o nelămurire legată de executarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

, Bună ziua! Am o nelămurire legată de executarea silită ...

Bună ziua! Am o nelămurire legată de executarea silită a unei sume de bani . Prin hotarare definitivă și irevocabilă, o persoană X a fost condamnată la inchisoare cu executare si plata unor daune morale către mine. Persoana s-a sustras executarii pedepsei mai bine de 7 ani, fiind încarcarcerat recent. Eu am plătit executor în anul rămânerii definitive a hotărârii, dar, după aproximativ 2 ani, am primit acasă încetarea executării silite motivat de faptul că persoana nu deține niciun bun și nici bani în conturi. După această comunicare nu am mai efectuat demersuri pentru executarea acestuia ( au trecut 4 an si ceva). Arestarea a avut loc acum 3 luni si intrebarea este: Care ar fi cea mai bună metodă legală pentru a incasa suma de bani datorata cu titlu de daune morale? Neexecutarea obligatiilor civile cu rea credintă afectează liberarea conditionată ? Dar dacă se admite liberarea condiționată, și ulterior el tot nu iși achită obligațiile civile ?
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2024
adrian@13, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:23, 24 Septembrie 2024
Vorbiți cu executorul.
Avocatii costa bani pentru ca analizează acte și cazul.

Se pricep puțin și executorii la asa ceva....

București 2024

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate paratul sa plateasca daunele morale daca acesta este in inchisoare? Meea1980 Meea1980 Buna ziua, Fratele meu a fost reclamant intr-un proces ce s-a terminat acum un an.Procesul s-a finalizat cu condamnarea paratilor (primul a primit 5 ani si ... (vezi toată discuția)
Liberarea condiţionată (art.587 ncpp) eugennico eugennico Sub ce forma sau cum pot sa intervin intr-un proces de liberare conditionata eu fiind parte vatamata in procesul pentru care inculpatul este arestat (tentativa ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuiesc achitate cheltuielile de judecata? lukass lukass Buna ziua. In cat timp trebuiesc achitate cheltuielile de judecata dupa e sentinta a ramas finala intr-o cauza penala? Ce se intampla daca nu sunt achitate la ... (vezi toată discuția)