avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locatar bolnav mintal, posibile masuri, institutii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locatar bolnav mintal, posibile masuri, institutii competente

La parterul blocului locuieste o persoana, singura, bolnava mintal.Se cearta cu cineva, imaginar, si urla ingrozitor chiar si cate o ora, la 2-3 noaptea sau ziua, in fine la cele mai diferite ore. De asemenea in timp ce se cearta cu acel cineva da drumul la robinete si le lasa deschise ore intregi.Apartamentul e complet deteriorat, peretii sunt uzi pana la jumatate, inunda apartamentul des si mirosul este ingrozitor, de mucegai. Are consumuri si de 100 mc pe luna. Din aceasta cauza ceilalti locatari platesc mc de apa mai scump decat la celelalte scari. Am facut sesizari la primarie, la politie, ni s-a raspuns ca nu au baza legala sa intervina. Familia a fost sesizata dar nu pot sau nu vor sa intervina. Ce sa facem?
Cel mai recent răspuns: heiheihei , utilizator 00:23, 12 Ianuarie 2015
Adriantot a scris:

Cand auziti ca urla anuntati salvarea sa-l ia, sa-l trateze...

Trebuie si politia si salvarea.
Problema este insa ca pentru a intra in casa trebuie deschisa usa...de cel care striga sau de un colocatar...

Daca vrea sa se sinucida se poate sparge usa fara mandat.
NU doresc sa va dezamagesc, dar si eu am o fata cu dizabilitati, avem depus dosarul de 2 ani la directia copilului in vederea unei institutionalizari dar totodata avem si 2 raspunsuri negative prin care care ni se comunica ca nu sunt locuri libere si ca pentru problemele ei de sanatate (sindrum rett) nu exista personal disponibil in centrele de reabilitare. Intocmirea dosarului a necesitat cca 6 luni pana la depunerea lui...Dupa inca 4 luni primul raspuns negativ....S-a revenit si alt raspuns , pe masura dupa alte 6 luni. Singura solutie internarea pe termen determinat intr-un spital de psihiatrie, dar care nu va asigura supravegherea permanenta a celui bolnav....Internarea intr-un centru de reabilitare, daca asa ceva ar fi admis, este contra cost !!!! (cca 1450 lei/luna) Noi am semnat si acea declaratie ca suntem de acord sa achitam suma, dar toata treaba a fost inutila.
Va doresc sa rezistati fizic ! Este cumplit, stiu din propria-mi experienta. Numai bine !
nu e de joaca cu asa ceva, am locuit si eu intr-un bloc cu o femeie absolut dusa saraca, vorbea singura, vara la 40 de grade se imbraca in paltoane si cu strampi de bumbac pentru copii iar intr-o dupa-amiaza cineva de deasupra ei a sesizat ca ...miroase a gaze... s-a strans toata scara (blocul avea 10 etaje) , s-a spart usa (cu proces-verbal semnat de circa 20 de persoane), au inchis gazele si vreo 2-3 luni patrulau permanent cu schimbul cei din "comitetul de bloc" sa vada de capul ei si desigur, sa verifice gazele, ajunsesem obsedati cu totii... asta a fost iarna, din fericire eu in iunie m-am mutat, nu stiu cum au mai evoluat lucrurile.... dar poate avea loc un scurtcircuit urmat de incendiu de la peretii uzi sau un eveniment cu gazele, chiar nu e de amanat luarea de masuri intr-un asemena caz..... eu stiam ca orice cetatean are dreptul sa cheme politistul de proximitate, chemati-l, explicati-i , aratati-i , sfatuiti-va cu el , macar sa aibe ce raporta la Comandant , au directie juridica , aici vorbim de masuri OPERATIVE care primeaza si sunt urgente.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face cu vecinul schizofrenic? relu_vilcan relu_vilcan buna ziua, va rog sa ma indrumati: am un vecin bolnav de schizofrenie care deranjeaza toti locatarii din scara blocului in care locuiesc. omul face scandal ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ne sa ajutam o doamna bolnava artifik artifik Buna ziua, as avea nevoie de o indrumare. Avem in bloc, la etajul 3 o femeie in varsta, pensionara, care acum este singura, dupa ce acum vreo 2 ani a murit ... (vezi toată discuția)
Neglijare bătrân bolnav care urlă toată noaptea de durere. ... ottotavy ottotavy Neglijența bătrân bolnav care urlă toată noaptea de durere. Cine este în măsura să intervină? Vecina de deasupra are în jur de 100 de ani și de ... (vezi toată discuția)