buna ziua ,am divortata in urma cu 2 ani , in urma castatoriei a avut un copil care acum are 9 ani si jum .eu asa dori sa plec cu el in Anglia iar tatal refuza sa imi dea semnatura in condiitiile in care el nu locuieste in tara si nici nu participa cu nimic la cresterea lui ,as dori sa stiu daca ce inseamna alegerea copilului la 10 ani ...adica daca copilul spune k vrea sa stea cu mine pot sa plec cu el fara semnatura sau are doar dreptul sa isi aleaga domiciliul la unul din parinti ...el este domiciliat la mine acum ..multumesc
Puteti obtine prin instanta o suplinire a acordului tatalui, deschideti actiunea si instanta va hotari daca este in interesul copilului acea plecare in Anglia.
Ceea ce declara copilul la 10 ani este doar un factor luat de instanta in calcul pentru stabilirea domiciliului si incredintarea minorului, nu-i deloc elementul hotarator, cu atat mai mult nu conteaza in a pleca sau nu cu el in Anglia.
Custodia copilului
Andre31
Buna ziua sunt mama unei fetite de 10 si 3 luni.De la varsta de 1 an si 10 luni fetita mia fost incredintata mie. Eu mam recasatorit si fetita locuieste cu ... (vezi toată discuția)