avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce este neconstitutional? Pronuntarea fara citarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce este neconstitutional? Pronuntarea fara citarea partilor in camera preliminara sau toata procedura?

ICCJ a pronuntat ca procedura de camera preliminara este neconstutitionala fara citarea partilor sau toata procedura camerei preliminare a fost declarata neconstutitionala? deci nu mai exista procedura de camera preliminara?
as vrea o retrimitere la parchet si dupa aceea o scoatere (sau nu stiu cum se defineste conf NCPP)....problema e ca nu am fost audiat deloc si vreau sa impac,dar persoana vatamata nu este in tara...si de aceea as vrea si sa aman cat mai mult
sau pur siu simplu sa trimit prin fax cererea mea? ca as vre sa fiu audiat de catre parchet.....am primit rechizitoriul si sunt trimis in judecata numai pt ca sunt cunoscut ca o persoana cu modus operandi....etc etc..nici macar nu au audiat nici pe partea vatamata...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
mezgageza, utilizator
Sa trimita partea vatamata un act de impacare facut la consulat daca nu se afla in tara.
ca sa emite consulatul un act de impacare nu trebuie sa fie prezent ambele parti?
Ca sa emita consulatul un act nu trebuie sa fie ambele parti de fata.
Este foarte simpla situatia.

Daca insa situatia se complica aveti alte variante:

Ar fi simpla varianta sa mearga avocat in strainatate la consulat daca se pricepe la asa ceva si cei de la consulat nu cunosc legea si nici nu ar vrea sa o afle....
Daca avocatul nu se pricepe sigur vor exista probleme.
Ideea este sa fie angajat avocat care sa stie sa se exprime si sa obtina ceea ce trebuie de la consulat...intrucat de putut se poate...

Ati avea si dreptul de a avea avocat roman care sa mearga special la consulat ca sa lamureasca problema acolo in mod direct...

Dar... dvs. cred ca alegeti caile cele mai complicate cu putiinta...si deja fortati limita a ceea ce se poate...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacare imposibila-persoana vatamata decedata Bencipici Bencipici Buna seara! Ám un dosar pentru inselaciune,partea vatamata a decedat in timp ce dosarul a fost la camera preliminara! Judecatorul a exprimat punctul de ... (vezi toată discuția)
Conditii de admisibilitate Bencipici Bencipici Care sunt conditiile de admisibilitate a invocarii exceptieii de neconstutitionalitate? (vezi toată discuția)
Trimis in judecata fara a fi audiat mezgageza mezgageza am primit de la judecatorie o comunicare rechizitorie cica am fost trimis in judecata pentru inselaciune si ca dosarul se afla in camera preliminara..mentin ca ... (vezi toată discuția)